Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
5,0 (10x)
2. 8. 2021
Okroška
Apetit
Okroška
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
5,0 (10x)

Jakou polévku zvolit pro horké letní dny? Přece studenou! Ruská okroška je přesně to pravé, krásně vás ochladí a díky vařeným bramborům a vejcím zasytí. Navíc si ji můžete připravit dopředu a nechat odležet v lednici, aby se chutě dobře propojily.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Na polévku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 344.5 kcal
  • Bílkoviny 22.25 g
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 14 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(10 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/8

Vydejte se se srpnovým Apetitem, který vychází 15. 7., na sluncem zalitou gastronomickou cestu po starém kontinentě! Chvilku můžete strávit v Itálii a dosyta si vychutnat tamní nepřekonatelné sýry, těstoviny či dezerty, poté se přenést na pláž a dopřát si všechny dary moře a nakonec objevit neopakovatelné kouzlo francouzského Bordeaux. Klidně ale můžete zůstat i v našich luzích a hájích a naplno si užít prázdninovou úrodu nebo se naučit několik úprav králíka. Inspirovat se můžete i venkovní kuchyní s otevřeným ohništěm nebo novou kuchařkou „Mami, dáš dobrotu“ plnou bezlepkových vegetariánských receptů pro celou rodinu. Apetit, napsáno s chutí. Srpnový Apetit si můžete objednat do schránky. Poštovné je ZDARMA! 

Související články

Polévka z červené řepy

Ukrajinský šéfkuchař bojuje proti Rusku borščem

Pokud se nechcete s Jevhenem Klopotenkem dostat do křížku, neříkejte mu, že boršč je jen jídlo. Polévka z řepy a masa je pro něj ztělesněním všeho, za co Ukrajina bojuje. Po roce války s Ruskem využívá ukrajinský šéfkuchař polévku jako výzvu k zachování ukrajinské identity.