Mučenka se hodí do krémů, skvělý chuťový kontrast tvoří se smetanou (v crème brûlée). Příště zkuste mučenku zamíchat přímo do náplně cheesecaku nebo dužinou pokapejte brownies. (Čím je slupka plodu svrasklejší, tím je ovoce sladší, některé obchody prodávají dokonce jen zralou dužinu, zatavenou v sáčcích a rovnou připravenou k použití.)
Suroviny
Na korpus
Na krém
Na recept
- Energie 4767 kcal
- Bílkoviny 448 g
- Sacharidy 206 g
- Tuky 236 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/3
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/3
Dny se prodlužují, světla přibývá a jako první posel jara se hlásí březnový Apetit. Svěží závan vzduchu z teplých krajin do něj vnesly lehké a nápadité asijské pokrmy, za nimiž nemusíte letět do vzdálených zemí. Nečekaná spojení chutí a vůní zažily redaktorky Apetitu v kuchyni čerstvě otevřeného bistra TamarindTree, kde jim šéfkuchař Ladislav Dvořák nejen uvařil skvělá jídla, ale hlavně se podělil o své nejlepší recepty, které jsou díky tomu na stránkách časopisu k dispozici i vám, čtenářům. Protože panuje sezona exotického ovoce, napadlo nás vyzkoušet, jak se bude vyjímat v dezertech. Mandarinková bábovka, krémový banánový koláč, cheesecake řezy s mučenkou, mangovo-broskový páj i sorbet z kiwi vyvolaly v redakci vlnu nadšení. Jestli vás chutě dálek nelákají a sychravé předjaří vás nutí zachumlat se za kamny, nadchnou vás recepty, které připravila šéfredaktorka Lucka – sytý bramborovo-pórkový krém, salát z pečené kořenové zeleniny, vepřové ossobuco a ultračokoládový koláč vnesou do vašeho domova hřejivou náladu, i kdyby se vrátily třeskuté mrazy. Apetit, napsáno s chutí.