Mrkvová polévka s červenou čočkou je nejen jednoduchá na přípravu, ale také skvěle zasytí a zahřeje. Tato krémová polévka je vyrobena z pouhých pár surovin a díky chilli má lehce pikantní příchuť, která dodá jídlu zajímavý nádech. Hustá konzistence této polévky ji činí ideální volbou nejen pro večeři, ale i jako svačinu do práce.
Suroviny
Na recept
- Energie 1879 kcal
- Bílkoviny 103 g
- Sacharidy 237 g
- Tuky 33 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/11
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/11
V listopadu se čím dál dřív stmívá a my se uchylujeme do útulné kuchyně, abychom si uvařili jídla, která nás zahřejí a utěší, kdyby na nás snad padl podzimní smutek. Dopřejte si s námi vydatné páje, v nichž se snoubí křupavé těsto se šťavnatou slanou náplní. Zamilujte si sezonní recepty z dýní, pastináku, cibule, červené řepy či ořechů. Ořechy a oříšky společně s jablky, hruškami a čokoládou hrají hlavní roli i v dezertech, které jsou jako dělané k šálku horkého čaje a posezení s těmi, které máme nejraději. Apetit, napsáno s chutí.