Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,5 (13x)
12. 7. 2017
Meruňkové koláčky


Snadné
< 60 min
4,5 (13x)

Tyhle koláčky voní domovem, létem – a francouzskou tradicí!


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 738.75 kcal
  • Bílkoviny 12.75 g
  • Sacharidy 43.75 g
  • Tuky 55 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(13 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Jolana Typltová profile image
Jolana Typltová
10.10.2014 14:56

Výborné, křehké a jednoduché na přípravu. Zkusila jsem variantu s jablky a skořicovým cukrem. Po vyndání z trouby je lepší počkat pár minut s otočením koláčků, jablka mají tendence vypadnout.

  profile image
.janka.
27.07.2009 14:50
Nevím, jak vy ostatní, ale pro mě pečení těchto koláčků skončilo úplnou pohromou :( Vše šlo dobře, až do chvíle, než jsem měla přiložit druhý plech a obrátit koláčky vzhůru nohama, v tu chvíli se mi všechny koláčky sesypaly na jednu hromadu a meruňky z nich odpadly. Počkala jsem, až trochu vystydnou a položila jsem na koláčky spadlé meruňky, rychle jsem je otočila hlavou vzhůru a dala zpět do trouby. Po vyndaní vůbec nebyli zkaramelizované a z na pečícím papíře mi zůstavali opět meruňkk :-( no nic, řekla jsem si, a dávala další připravené koláčky na plech, po 10 minutách jsem je jenom pocukrovala a neotáčela (ponaučení z předchozí situace), i tak ale nezkaramelizovali a meruňky se mi svezli z koláčku skoro dolů.. Přitom mi náplně zbyla více než 1/2, takže jsem to s potíráním nepřeháněla, a stejně jí tam bylo moc.. poradí někdo, co jsem udělala špatně, že to dopadlo takovým fiaskem?? :-(
  profile image
Alena
07.07.2008 11:30
Recept se nachází v č.8/07, str.44
  profile image
Martina
03.07.2008 16:05
Zkoušela jsem s jablky a mohu jen a jen doporučit, vynikající a jednoduché!!!!
  profile image
Kikonela
31.08.2008 12:00
Skusala som aj s nektarinkami aj s broskynami a boli vynikajuce! uzasny recept,velmi rychly a chutny.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/8

Srpen 2007

Související články

Svařák: Vyhněte se letos obvyklým chybám a inspiraci hledejte i u sousedů

Pokud byste měli přisoudit adventu nějakou vůni, proč by to byla právě vůně svařeného vína? I zarytí odpůrci míchání vína s čímkoli nebo ti, kteří si klidně i červené víno během roku dávají chladit, v prosinci mění názor a svařák si užívají. Jaké panují o svařáku mýty, jaké chyby děláme při přípravě, proč se inspirovat za hranicemi a jak se dělá nealko verze tohoto horkého nápoje? Vy máte otázky, my máme odpovědi.