Máslové loupáky jsou nadýchané a příprava jednoduchá. Těstu prospívá pomalé kynutí, do lednice můžete strčit uhnětené těsto nebo už stočené pečivo – krásně v ní dokyne a ráno pak posnídáte loupáky čerstvě vytažené z trouby. Pro náročné strávníky můžete před zavinutím natřít loupáky oříškovou pomazánkou nebo do nich vložit řádek čokolády.
Suroviny
Na recept
- Energie 3268 kcal
- Bílkoviny 94 g
- Sacharidy 411 g
- Tuky 127 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/4
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2017/4
S dubnovým číslem Apetitu zvládnete nejen nasytit rodinu, ale i provést generální úklid spíže, nenásilně pročistit tělo po zimě, servírovat k snídani čerstvé domácí pečivo či pohostit celý zástup hladových a mlsných koledníků. V tomto čísle spolu s námi také nahlédnete do kuchyně slavné lodi Titanic nebo se naučíte připravovat luxusní pečínky, které budou dokonalou ozdobou svátečního stolu. S Apetitem si probíhající jaro a přípravy na nadcházející Velikonoce užijete! Apetit, napsáno s chutí.
Komentáře
Tenhle recept na loupáky je skvělý, zkoušela jsem variantu zadělat, vykynout a hned upéct, ale optimálnější je ta s pomalým kynutím v lednici, ale chuťově jsou naprosto skvělé, vřele doporučuji
Domáce loupáky sú domáce loupáky :-) sme doma dvaja plus tretí maly člen, ale každy sme si dali po 2, ked boli ráno čerstvé upečené. Skvelé a lahodné!