Nejlepší snídaně na světě? Čerstvá voňavá houska právě vytažená z trouby s trochou másla. Pokud nechcete běhat do pekárny, upečte si vlastnoruční žemle podle našeho receptu. Jakmile je jednou ochutnáte, jen stěží se vrátíte k těm kupovaným.
Videorecept
12 kousků
Suroviny
12 kousků
Navrch
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 238.58 kcal
- Bílkoviny 8.5 g
- Sacharidy 33.25 g
- Tuky 7.92 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,5/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2010/10
Česká kuchyněCukrárna u vás domaBrambory v hlavní roliFantastický srnčí hřbetKnedlíky jako výzva
Komentáře
Půl kila mouky potřebuje DVĚ lžičky soli, jedna je opravdu málo.
Housky jsou skvělé, ale přidejte lžičku soli navíc, housky jsou jinak bez chuti
Pomalé kynutí přes noc v lednici je pro kynuté těsto výborné. Peču tak každou vánočku.
je pefektní, mám jej v oblíbených a pokaždé je hned pryč, pokud přijde návštěva, tak si žádají recept. Obvykle používám šlehačku místo smetany.