Jidáše neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Připomínají zradu jednoho z Ježíšových apoštolů a podle tradice by se měly jíst na Zelený čtvrtek ještě před východem slunce. Nejčastěji se pečou z kynutého těsta a tvarují se do uzlu, ale existuje nespočet variant. Oblíbené je také stáčení do tvaru šnečí ulity.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 135.43 kcal
- Bílkoviny 3.37 g
- Sacharidy 17.07 g
- Tuky 5.93 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/4
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/4
Jaro je tu! Dubnový Apetit na váš stůl přinese pestré svěží barvy i rozmanité chutě. Nalaďte se s novým číslem, které je v prodeji už od 11. 3., na jarní notu i na blížící se Velikonoce. Těšit se můžete na staročeské sváteční recepty i netradiční velikonoční dezerty, vejce ve všech podobách, oblíbené pomazánky, jemné jehněčí maso, svěží ředkvičky, lehké rodinné večeře a mnoho další lahodné inspirace. Apetit, napsáno s chutí.