Děti nad květákem ohrnují nos? Zkuste ho zapéct se sýrem a šunkou a nezbude ani kousíček! Květák jako francouzské brambory vám ukáže zcela jiný pohled na tuto u někoho nepříliš oblíbenou zeleninu. Stejným způsobem můžete zapéct také brokolici. Zapečený květák je nejlepší s vařenými bramborami, nebo si ho můžete vychutnat samotný.
Suroviny
Na recept
- Energie 1313 kcal
- Bílkoviny 57 g
- Sacharidy 16 g
- Tuky 114 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/9
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/9
V září se děti vracejí do školy a dospělí po dovolených zase do práce. Po uvolněné bezstarostnosti léta hledáme recepty na jídla, která nás udrží ve formě i ve shonu všedních dní. Přesně takových je 5 večeří, které poslouží i druhý den jako praktický oběd do krabičky. Řešíme i otázku, jaká jídla vařit dětem a co jim zabalit do školní svačiny. Dětské oči zajisté rozzáří pohled na sladké zázraky z ruky cupcakové královny Lelí, která se s námi podělila o recepty ze své připravované kuchařky. Apetit, napsáno s chutí.