Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 120 min
4,4 (20x)
18. 7. 2014
Krůta s citrusy a tymiánem


Snadné
> 120 min
4,4 (20x)

Víceméně tradiční recept na pečenou krůtu (či krocana) jsme proměnili v přímo boží jídlo. Stačilo pár drobných úprav. Ke krůtě jsme přidali ostřejší citronovou a sladkou pomerančovou šťávu; chutě se zajímavě propojily. Zeleninová ,podestýlka‘ nasákne lahodnou šťávu a vytvoří základ fantastické omáčky.


Nezhasínat obrazovku
8-10
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8-10

Na zeleninový podklad

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1173 kcal
  • Bílkoviny 107.88 g
  • Sacharidy 94.5 g
  • Tuky 51.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Krůta s citrusy a tymiánem

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(20 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Alena
03.09.2007 21:14
Recept se nachází v č.12/05, str.52
Bronislav Kvasnička profile image
Bronislav Kvasnička
06.12.2008 21:12
Aleno, nenasel jsem recept na tu nadivku. Kde ho na webu najdu?
  profile image
katschenka
20.12.2008 14:12
Recept se jmenuje Závitky z vánoční nádivky

Související články

Yuzu

Yuzu, supercitrus z východu: pálí v koření, voní v koupeli, léčí v šálku a hodí se do koktejlů i omáček

Žárlí na něj citrony i grapefruity, všichni o něm totiž mluví a každý ho chce zkusit. Tenhle natrpklý a květinově voňavý citrus je zkrátka hodně „in“. Milují ho foodies i chefs, oceňují jej lidé dbající na zdravý životní styl i péči o tělo. V čem je kouzlo yuzu? V jeho komplexnosti. Není to ale módní výstřelek, je to kulturní fenomén, chuťová pecka i vitamínová bomba, která má kořeny rozhodně dál, než sahá paměť instagramu.