Naše kmínová polévka je nejen chutná, ale i vydatná a dokonce slavnostní. Je tradičně zakvedlaná vejci, mírně zahuštěná máslovou jíškou a podávaná s lahodnými drožďovými knedlíčky. Pro vegetariány stačí zaměnit kuřecí vývar za vývar ze zeleniny nebo brambor.
Suroviny
Na knedlíčky
Na 1 porci
- Energie 624.25 kcal
- Bílkoviny 27.75 g
- Sacharidy 53.75 g
- Tuky 27.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/10
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2024/10
Říjnové číslo Apetitu je inspirované českou kuchyní. Mísí se v něm tradiční recepty s těmi moderními – třeba kuřetem na čerstvé paprice nebo perníkem s žitným kvasem. Také jsme zjišťovali, jak se vařilo a vaří na Hradě za prezidentů Masaryka, Beneše, Havla i Pavla: získáte recepty na candáta s holandskou omáčkou, svíčkovou s Pálffyho knedlíkem nebo kachní prsa se sečuánským pepřem. V Apetitu najdete také ukázku z naší nové kuchařky Jablka a hrušky, připravili jsme pro vás neviditelný koláč s jablky a hruškami, jablečný karamelový džem, žemlovku nebo bůček pečený s jablky. V rozhovoru jsme si povídali s Kristínou Nemčkovou, kterou si možná pamatujete jako nejmladší vítězku soutěže MasterChef Česko. Kristína se po soutěži vydala do světa studovat a sbírat zkušenosti a nyní popisuje zážitky z michelinských restaurací, v nichž pracovala, a také svá očekávání z nové práce – na podzim se přesune na Filipíny. A protože říjnové číslo je ryze české, podívali jsme se na unikátní české značky a přinášíme příběhy těch nejslavnějších. V neposlední řadě jsme prozkoumali život pod zemí v Česku, který ovlivňuje, co se ocitne na našem talíři. Apetit, napsáno s chutí