Jak zpracovat dýni? Jestli vás už polévka omrzela, vsaďte na jednoduchý dýňový koláč s mandlemi. Sladká pochoutka z netradiční suroviny, která si vás rozhodně získá. Recept je jednoduchý, rychlý a klidně do něj můžete přidat i malou hrst nalámané čokolády. Ideální způsob, jak zahnat případné podzimní chmury.
Suroviny
Na recept
- Energie 2774 kcal
- Bílkoviny 65 g
- Sacharidy 125 g
- Tuky 211 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2009/4
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2009/4
Duben 2009
Komentáře
Po přečtení komentářů jsem se receptu dost bála, ale velmi mě překvapil. Velmi dobrý, nadychany koláč. Já jej ještě vytunila kousky 85% čokolády a děti se mohly precpat k prasknutí a to jen tak nějaký koláč nesni. Super recept
Recept se mi libil,protoze je bez mouky, ale vubec se nepovedl. Byl moc vlhky a nepropekl se ani kdyz jsem pridavala dalsi a dalsi cas na peceni. Nakonec jsem ho rozhrabala a jsou z nej alespon succhary. Cim to bylo? Ze by tim, ze jsem pouzila hokaido a ne butternut nebo ze mlete mandle byly neloupane? Pak by to melo byt u receptu zdurazneno.
Dobrý den, vždy doporučujeme držet se receptu, tedy uvedených surovin. Slupka u mandlí by neměla hrát roli.
Dobrý den. Používat jsem maslovou dýni, místo mandlí vlasske ořechy a pekla jsem to snad více jak hodinu a Můj výtvor se vůbec neshoduje s vašim obrázkem. Je to blivajz. Fuj už nikdy více. Škoda tech ořechů.
Dobrý den, Radko,
moc nás mrzí, že se koláč nevydařil. Bohužel v tomto případě záměnu ořechů opravdu nedoporučejeme. Naneštěstí jste se sama přesvědčila, že odlišné suroviny vedou k zcela odlišnému výsledku a úplně jiné struktuře koláče. Doufáme, že s dalšími recepty budete mít jen pozitivní zkušenosti. Přejeme příjemný start nového týdne, redakce Apetitu