Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (2x)
11. 6. 2025
Hrušky & fenykl se zálivkou z podmáslí
Apetit
Hrušky & fenykl se zálivkou z podmáslí
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (2x)

Hrušky & fenykl se zálivkou z podmáslí – dokonalá souhra zdánlivě nesourodých ingrediencí a další důkaz toho, že ovoce nemusíte jíst jen nasladko. Tento svěží salát korunuje lehká zálivka z bílého jogurtu a podmáslí a křupavé chipsy z pecorina.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Na zálivku z podmáslí

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/6

Červnové vydání Apetitu, které vychází 23. 5. 2024, přináší pozvánku na letní Apetit piknik. Ten se uskuteční 15. června v pražské Grébovce a v novém Apetitu najdete seznam všech prodejců i hvězdných hostů, kteří se objeví na hlavním pódiu. Vystoupí i Pavel Berky, se kterým najdete v novém čísle rozhovor, kde vypráví o tom, jak zkouší nová jídla a co nejraději vaří sám sobě. Do přírody se vydáme nejen během našeho pikniku. V červnu se s námi můžete vypravit na ryby, které si hned na břehu připravíme na roštu. Budeme také grilovat, tentokrát podle receptů šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, a nabízíme i inspiraci na zahradní party během nejteplejších nocí v roce. Nad dezertem nemusíte moc přemýšlet. Červen je měsícem jahod a naše koblihy plněné jahodami nebo křupavý jahodovo-bezový dort jsou prostě neodolatelné! A kdyby vás toto ovoce přece jen neoslovilo, zkuste nasladko připravit rebarboru. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

20250731_Medovo-horčicová_zálivka_foto-6.jpg

Medovo-hořčicová zálivka: Tajná ingredience, která povýší obyčejné jídlo na luxusní zážitek, je hotová za 10 minut

Medovo-hořčicová zálivka patří mezi ty skvělé kuchařské triky, které změní i nejjednodušší salát na delikatesu. Sladké tóny medu se příjemně snoubí s pikantní hořčicí a dohromady tvoří kombinaci, která zvýrazní chuť čerstvých salátových listů, doplní sýr i ořechy a skvěle propojí maso se zeleninou. Zálivka je hotová za pár minut a snadno ji přizpůsobíte svým chutím.