Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
3,2 (6x)
1. 8. 2025
Hráškový chléb
Apetit
Hráškový chléb
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
3,2 (6x)

Avotoast v jiném kabátku – hrášková pomazánka s pošírovaným vejcem je svěží alternativou avokádového toastu. Hráškový chléb je jako stvořený na pozdní snídani nebo lehkou večeři.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na pomazánku

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2025/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,2/5

Hodnocení receptu

3,2/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2025/5

Květnové číslo Apetitu, které vychází ve čtvrtek 17. dubna, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách. Vychutnáte si ji v salátech, jako přílohu ji podáváme k pečenému masu a přidali jsme ji dokonce do sladkých dezertů – budete překvapení, jak skvěle chutná banánový chlebíček s květákem, hráškový dort nebo mrkvové buchty s povidly.  Pro milovníky klasiky jsme upekli čtyři bábovky: základní šlehačkovou, makovou s tvarohem, kakaovou s náplní a svěží pomerančové minibábovky.  Chřestová sezona je v plném proudu, rozhodně ji nepropásněte! Nabízíme recepty, v nichž jsme spojili chřest a pečené kuře, pstruha nebo telecí řízek.  Apetit v květnu oslaví 21. narozeniny a redakce si vybrala dort podle vlastního přání. Uvnitř je plný ovoce, mléčného karamelu, navrch zdobený živými květy a zvládnete ho upéct doma!  Lidé, kteří rádi ochutnávají něco nového, ocení exkurzi do Japonska: jídla plná jednoduchých chutí jsme uvařili podle receptů mistra japonského vaření Jakuba Horáka. V rozhovoru jsme si popovídali s šéfkuchařem Romanem Paulusem: jak se změnil jeho život po odchodu z michelinské restaurace a proč je teď spokojenější?