Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 120 min
3,8 (86x)
20. 8. 2014
Františkánský švestkový koláč
Apetit
Františkánský švestkový koláč
Apetit


Snadné
< 120 min
3,8 (86x)

Těsto na františkánský švestkový koláč se od běžných kynutých těst liší. Je řidší a po upečení se promění v báječně vláčný koláč s bohatou švestkovou náplní. Ta chuť je prostě neodolatelná! Tento recept si rozhodně zaslouží vaši pozornost a místo ve vaší kuchařce. Jakmile začnou dozrávat švestky, neváhejte a františkánský koláč i upečte. A věřte nám, budete se k němu vracet znovu a znovu!


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 900.25 kcal
  • Bílkoviny 19.5 g
  • Sacharidy 100.75 g
  • Tuky 46.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(86 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Zuzana Bottková profile image
Zuzana Bottková
27.02.2016 18:15

Skvely,este teply zmizol skoro cely ;)

  profile image
jasmin
02.05.2009 09:04
Tak zpočátku mne zarazila diskuze, ale koláč se vážně povedl a to jsem droždí dala do studeného mléka :-D Jinak dobré, ani se mi nerozmočil od švestek (nejdřív jsem je zcedila a použila kompotované). Celkem dobrá chuť, jen jsem přidala víc mouky, aby se to pak dalo vyválet a skvěle drží tvar.
  profile image
maruska
21.09.2008 13:42
Tenhle koláč je opravdu jeden z nejlepších, co jsem kdy jedla. Doma jsme si na něm pochutnali a do večera byl snědený. Dělala jsem ho z mražených švestek, ale bohužel jich bylo moc málo, tak jsem zbytek nahradila strouhanými jablky, což také nebylo vůbec špatné :)
  profile image
ukuru
16.09.2008 12:09
Dělala jsem koláš přesně podle receptu, jen místo kompotu jsem dala čerstvé švestky (což by mělo být ještě lepší) a nikomu nechutnal, ani mě ne, jako že na buchty vybíravá nejsem. Mám podezření, že je tam moc té citronové kůry (a to jsem tam ještě dala míň než píšou). No prostě nic moc.
Kateřina Marshová profile image
Kateřina Marshová
03.04.2009 15:44
Také jsem dělala koláč přesně podle receptu a taky mě trochu zklamal. A citronovou kůrou to nebylo. Chuť je celkem mdlá, těsto od švestek docela navlhlo... Nevím co všechny ty, kteří tu koláč chválili, tak nadchlo :-(
  profile image
Lucis
11.08.2008 16:31
Koláč je výborný a snadný na přípravu - pekla jsem ho s čerstvýma švestkama... ale zvolila jsem asi příliš velký plech, těsto mi vyšlo taktak a koláč byl příliš tenký, což trochu znesnadňovalo konzumaci(ale i tak zmizel velmi rychle)- takže příště ho dám péct do kulaté koláčové formy!
  profile image
Kája
06.08.2008 10:47
Bezva změna. Dělala jsem z čerstvých švestiček, vlašské ořechy jsem neměla, dala jsem mandle a pochutnali jsme si. Díky!
  profile image
Ester
09.07.2008 16:54
Ten koláč je božskej! Proč nejste na hoteovce?!! Pošlete to Jamiemu do Londýna, ten se z toho zblázní!! To byla reakce našeho bráchy, který opravdu zřídkakdy něco pochválí...fakticky super recept...a švestek stačí i míň...:)
  profile image
Adéla
06.07.2008 21:26
Tento recept je výborný! Doma mi ho chválili asi 100x! A to jsem ho ještě neudělala přesně. Kompot jsem koupila jen 700g, protože 1000g neměli. Droždí mi uplně nevykypělo, tak jak má, protože jsem to dělala poprvé a jak se dává nakonec nahoru to rozteklé máslo, tak jsem ho tam dala strašně. Když jsem lila těsto do formy, říkala jsem si, že je toho strašně málo i když to nebudu půlit, ale nakonec jsem tó naštěstí udělala podle návodu. Když jsem zbytek toho těsta lila na ty švestky, nepotáhlo to zdaleka celou plouchu. A sakra, říkala jsem si. Ale asi to tak má být, protože výsledek byl lepší než je tady na obrázku!
  profile image
janatka
02.06.2008 13:30
koláč a je dobrý.Dala jsem švestky a rabarboru a jak se všichni olizovali.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/5

Květen 2006