Pro luštěninové pomazánky a dipy máme slabost. Ten z bílých fazolí a česneku je dokonale krémový. Pinie dodávají dipu texturu a element křupavosti. Dip můžete připravit až dva dny dopředu a uchovat jej v lednici. Před podáváním nechte dojít pokojové teploty.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 524 kcal
- Bílkoviny 25 g
- Sacharidy 61.75 g
- Tuky 20.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/7

Recept je z vydání:
Apetit 2022/7
Červencový Apetit (v prodeji od 16. června) je tu a léto z něj doslova čiší. Slunce, pohoda, grilování na zahradě, moučníky z čerstvě natrhaného letního ovoce, nedělní oběd jako vystřižený z návštěvy u babičky… Už jste naladění na správnou prázdninovou notu? Navrch přidáme tipy na to, co nového připravit z jahod a na co využít stále trochu opomíjenou, ale velmi všestrannou polentu, inspiraci na jednoduché večeře, které budete vařit celý červenec, dipy jako stvořené na letní party a ledové kávy na osvěžení. Chybět nebudou ani recepty z dostupných ryb, které snadno seženete i v supermarketu. Nefalšovanou cestovní horečku ve vás zaručeně vzbudí gurmánská cesta na Zadar a ochutnávka z kuchařky S chutí Chorvatska. Apetit, napsáno s chutí.