Nová registrace Zapomenuté heslo
Putování za švestkovou vůní

Přecházejí od nachové přes sytě fialovou až k temně modré. Vypadají jako ojíněné ranní rosou a jejich zlatavá dužina je sladká jako med. Švestky, slívy, blumy – lahodní poslové podzimu v sobě ukrývají zakleté letní slunce a jejich sladkost i pikantní nakyslost přímo láká ke zpracování: jsou libo sladká povidla, nebo ostřejší čatní? A co teprve švestkové koláče, bublaniny nebo kompot, z nějž v zimě uděláte báječný dezert či posilující nápoj pro zahřátí.

Recepty

Sdílet kolekci receptů

dezerty z ovoce sezónní ovoce

Podobné kolekce receptů

Související články

Borůvkový ocet

Zpracujte borůvky originálním způsobem: Borůvkový ocet ochutí jídla i nápoje

Pokud hledáte způsob, jak originálně zpracovat borůvky, máme pro vás tip. Borůvkový ocet dodá vašim pokrmům a nápojům nádhernou barvu a komplexní chuť. Skvěle se hodí do salátových dresinků, marinád a koktejů. Navíc jeho příprava je jednoduchá a vyžaduje jen několik základních surovin. Pojďme se podívat, jak si tento ocet připravit doma.