Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 90 min
4,2 (196x)
13. 5. 2016
Povidloň
Apetit
Povidloň
Apetit


Snadné
< 90 min
4,2 (196x)

Povidloň – dokud ho neochutnáte, nepochopíte, čím nás tenhle moučník dostal do kolen! Mezi dva pláty upečeného odpalovaného těsta nanesete vrstvu rumových švestkových povidel a tvarohový krém se šlehačkou. Luxusní vzhled a dokonalá souhra chutí a barev dělá z tohoto moučníku opravdovou delikatesu.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Pro 12 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 12 osob

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 7849 kcal
  • Bílkoviny 263 g
  • Sacharidy 882 g
  • Tuky 340 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(196 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Petra Šebková
12.04.2022 12:56
Skvělý recept! Už jsem dělala několikrát. Dneska opět a to jako větrníky místo na plech.
Milena Monsportová
15.05.2020 17:48

Povidloň je vynikající...už jsem dělala podruhé. Jen tentokrát jsem upekla profiterolky místo plátů....takže je to ,,raz do huby" :-D
Mám domácí povidla...kyselkavé....tak je to mňamka.
Taky by mě zajímalo, z čeho je tedy pravý povidloň?

Dagmar Swigoňová profile image
Dagmar Swigoňová
15.05.2020 09:22

Pravý povidloň není z tvarohu!

Lucie Velek
15.05.2020 12:21

A z čeho ho děláte vy? Poraďte nám. :-)

Michaela Aulická
11.06.2017 22:28

Dnes jsem dělala povidloňka přesně podle receptu a vyšel mi krásně! Dost těsta na dva velké plechy a k tomu úměrně dostatek krému. Ten jsem měla sice řidší, ale to bylo dle mého kvůli druhu použitého tvarohu. A neocenitelnou radou bylo nařezání plátu na kostky (vyšlo mi jich 24ks) díky čemuž se pak celý zakusek báječně krájel, jinak by naplň zbytečně vytékala po stranách. JEDNIČKA S HVĚZDIČKOU!

Zuzana Sitárová profile image
Zuzana Sitárová
12.08.2016 10:22

Dobrý deň, na aké veľké plechy je recept určený? Ďakujem

Martina Zajícová
12.08.2016 14:07

Dobrý den,
recept je určen na takový ten klasický plech, co bývá součástí každé trouby (tuším, že 35x42 cm). Pokud máte třeba jen větší plech nebo by vám přišlo těsta málo, určitě ho můžete rozetřít jen např. na 2/3 plechu. Jak říká kolegyně - "Roztírejte, dokud jde roztírat" :-)!

Zuzana Sitárová profile image
Zuzana Sitárová
12.08.2016 16:46

Ďakujem veľmi pekne :)

  profile image
terchy
16.12.2015 09:36

Dezert byl chuťově výborný, postup jednoduchý. Jen malá poznámka: stačil mi jeden plech (máme poměrně velkou troubu a plechy), musíte sami vyzkoušet. Krému mi přišlo zbytečně moc, příště ho udělám pouze ze 2 tvarohů a 1 šlehačky (tento poměr nám chutnal). Také doporučuji vybrat opravdu kvalitní povidla, pak je výsledek zaručen :-)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2014/10

Dary podzimuCesta z městaMilované řízkyTo nejlepší z ČeskoslovenskaMák a povidlaSladkovodní rybyJelení maso