Jakmile jsme poprvé ochutnali slavný francouzský dezert Mont Blanc, okamžitě si nás získal. Kombinace kaštanového pyré a šlehačky je prostě neodolatelná. Použili jsme zmíněné suroviny, přidali pár dalších a stvořili dokonalý podzimní koláč. Pomyslnou třešničkou jsou kandované pekany – jen pozor, ať je nesníte dřív, než jimi stačíte koláč ozdobit.
Suroviny
Na koláč
Na kandované pekany
Na kaštanový krém
Na mascarpone krém
Na 1 porci
- Energie 6659 kcal
- Bílkoviny 219 g
- Sacharidy 472 g
- Tuky 409 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/11

Recept je z vydání:
Apetit 2022/11
Listopad je definitivní předzvěstí zimy, příroda se ukládá k spánku, slunce ztrácí sílu a déšť je téměř stálým společníkem. Listopadovým číslem naštěstí zaženeme všechny podzimní chmury i chlad! Zvednou vám náladu klasické dezerty v podobě bábovky, strouhaných řezů nebo kynutých rohlíčků? Anebo talíř horké polévky, jichž jsme pro vás do čísla vměstnali dokonce deset? Či snad svatomartinská husa pečená s kořenovou zeleninou? Dokonalým „antidepresivem “ může být i jablečný tatin s crème anglaise v podání Marka Raditsche! V novém čísle na vás dále čekají delikátní pokrmy z jedlých kaštanů, 4 recepty z mascarpone, které vás přesvědčí, že tenhle italský sýr je neuvěřitelně variabilní, či 5 večeří z podzimních plodin. Pokud si lámete hlavu, jak trochu ušetřit, máme pro vás kromě tradiční rubriky skromné jídlo i další nápady na hospodárné vaření. Listopadový Apetit je v prodeji od 13. 10. 2022. Apetit, napsáno s chutí.