Jak by to vypadalo, kdyby se potkala klasická piškotová roláda s Tarte Tatin? Vznikla by obrácená jablková roláda! Je překvapivě jednoduchá, velmi efektní a hlavně neuvěřitelně dobrá. Její jedinou nevýhodou je to, že zmizí, než řeknete švec. U jednoho kousku totiž nikdy nezůstane.
Suroviny
Na těsto
Na krém
Na recept
- Energie 5768 kcal
- Bílkoviny 115 g
- Sacharidy 399 g
- Tuky 396 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/11
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/11
Listopad je definitivní předzvěstí zimy, příroda se ukládá k spánku, slunce ztrácí sílu a déšť je téměř stálým společníkem. Listopadovým číslem naštěstí zaženeme všechny podzimní chmury i chlad! Zvednou vám náladu klasické dezerty v podobě bábovky, strouhaných řezů nebo kynutých rohlíčků? Anebo talíř horké polévky, jichž jsme pro vás do čísla vměstnali dokonce deset? Či snad svatomartinská husa pečená s kořenovou zeleninou? Dokonalým „antidepresivem “ může být i jablečný tatin s crème anglaise v podání Marka Raditsche! V novém čísle na vás dále čekají delikátní pokrmy z jedlých kaštanů, 4 recepty z mascarpone, které vás přesvědčí, že tenhle italský sýr je neuvěřitelně variabilní, či 5 večeří z podzimních plodin. Pokud si lámete hlavu, jak trochu ušetřit, máme pro vás kromě tradiční rubriky skromné jídlo i další nápady na hospodárné vaření. Listopadový Apetit je v prodeji od 13. 10. 2022. Apetit, napsáno s chutí.