Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 90 min
3,8 (59x)
22. 9. 2020
Zapečený květák se sýrem
Olive Magazine/Immediate Media
Zapečený květák se sýrem
Olive Magazine/Immediate Media


Velmi snadné
< 90 min
3,8 (59x)

Zapečený květák se sýrem je vynikající, jeho jemná chuť totiž skvěle ladí s muškátovým oříškem v bešamelu. Podobně můžete gratinovat i čekanku nebo brambory. Tento božský pečený květák podávejte jako výživné bezmasé jídlo, které rozhodně zasytí a všichni si na něm pochutnají.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2968 kcal
  • Bílkoviny 69 g
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 266 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(59 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Zapečený květák s bramborami

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/2

V únorovém Apetitu jsme se vydali na hory. Připravili jsme vám ochutnávku receptů z alpských sjezdovek od Německa přes Rakousko, Švýcarsko a Francii až po Itálii a v Krkonoších jsme navštívili jeden z nejvýše položených pivovarů u nás. Zimní náladu jsme si zachovali i v nedělním menu, které se nese v duchu rozmařilého masopustního hodování. Do učení nás tentokrát vzal šéfkuchař Vinohradského parlamentu, Jan Pípal, a podělil se s námi o recept na nevšední plněné knedlíky s koprovou omáčkou. Odlehčit vydatná jídla nám pomohou recepty na saláty ze zimní zeleniny. Svátek zamilovaných oslavíme vylepšenou verzí nesmrtelného poháru Horká láska. Apetit, napsáno s chutí.