Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,0 (26x)
18. 7. 2014
Rybí polévka s lososem


Snadné
< 60 min
4,0 (26x)

Velmi chutná variace na klasickou krevetovou polévku. Dejte si tu práci a upečte k ní sušenky ve tvaru rybiček – zaručeně sklidíte potlesk!


Nezhasínat obrazovku
4-6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4-6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 598.75 kcal
  • Bílkoviny 38 g
  • Sacharidy 39.75 g
  • Tuky 29.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(26 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/2

Únor 2006

Související články

rybí polévka

5× rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Základní rybí polévka bez výstředností, kterou na Štědrý den zvládnou uvařit i naprostí začátečníci. Lehce zahuštěný vývar s kořenovou zeleninou a krutony patří ke stálicím svátečního stolu. Možná si budete chtít přidat – jeho poctivá chuť vás dostane.

čirá rybí polévka

Čirá rybí polévka

Podávejte na Štědrý večer silný vývar barvy světlého čaje podle receptu Josefa Rychtra, současného šéfkuchaře zámecké restaurace Piano Nobile. Oproti obvyklým rybím polévkám se nezahušťuje a do zlatavého vývaru se místo masa vkládají bylinkové rybí knedlíčky, zvlášť uvařené v páře.

Rybí polévka s krutonky

Rychlá, jednoduchá a zdravá rybí polévka má i další plus. Z jednoho základu totiž přidáním několika dalších surovin připravíte další tři varianty – skotskou, francouzskou nebo thajskou. Pokud dáte na Vánoce přednost klasice, vyzkoušejte je alespoň jako rychlou večeři v novém roce.

Krémová rybí polévka

Chcete ctít tradici, ale polévka z kapra není nic pro vás? Uvařte si hustou, krémovou polévku, ve které místo mlíčí plavou kousky uzeného lososa a krevety. Do základu se přidává pórek, který v kombinaci se smetanou zajistí jemnou, nerušivou chuť.

krémová rybí polévka

Rybí polévka

Raději ze skříně vytáhněte ten největší hrnec – této polévky nebudete mít nikdy dost. Vychytávka šéfkuchaře Dalibora Navrátila spočívá v tom, že jikry a mlíčí se před vložením do polévky povaří ve sladkokyselé marinádě z vína, octa, cukru a soli.