Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (4x)
6. 10. 2017
Nádivka s houbami
Apetit
Nádivka na způsob krkonošského hubníku
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (4x)

Nádivka s houbami může být zajímavou podzimní přílohou stejně jako bezmasý hlavní chod, který nadchne vegetariány.


Nezhasínat obrazovku
Pro 6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3509 kcal
  • Bílkoviny 140 g
  • Sacharidy 319 g
  • Tuky 147 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Martina Kojzarová , z vydání Apetit 2016/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(4 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2016/10

Říjnové vydání je jako vždy věnováno české kuchyni, tentokrát ve svěžím a vtipném provedení, a obsahuje všechny chutě a vůně, na které se na podzim těšíme! A je nabité lahodnými nápady od titulní strany až po sladkou tečku na konec. Vyzkoušejte některý z našich hřejivých sezonních receptů. Podzim je totiž v plném proudu a vy jistě oceníte poctivá zemitější jídla z bohatých darů zahrad, lesů, dvorů, sadů i vinohradů! Vydejte se s námi na ryby, slibujeme, že nebudete litovat! Nebo až se budete vracet z lesa s naditým košíkem, nemusíte dlouze přemýšlet, jak s houbovým úlovkem naložit, protože i s houbami si víme rady a rádi se o nápady podělíme! A věřte, že nejklasičtější česká klasika coby moderní streetfood v podání blogerky Koko vás bude neskutečně bavit! I Hana Michopulu a Hanka Zemanová přispěli svou "troškou do mlýna" osobitým pojetím tradičních surovin a receptů. Všechno sladce završují dezerty z první republiky, poctivý frgál s tvarohem, povidly a mandlemi a naprosto dokonalý makový pudink. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články

Podkrkonosske_kyselo.webp

Kvíz: Vyznáte se ve staročeské kuchyni? Jak dobře znáte jídla našich prababiček?

Sedněte ke stolu, ukrojte krajíc chleba, vezměte lžíci a vstupte s námi do tradiční gastronomie naší krásné vlasti. Ale pozor! Staročeská kuchyně není jen kolekcí receptů našich babiček. Je to příběh dlouhý stovky let, který spojuje půdu, oblohu, les, louku, vodu i domácí zvířata – a tvořil se ve dnech těžké práce i v dobách nouze. Jak se vyznáte v typických pokrmech našich předků?