Demi-glace je zosobněním termínu ‚kouzelná přísada šéfkuchařů‘. Má koncentrovanou chuť masa, je základem pro dokonalé omáčky a taky je těžce návykový! Dříve se demi-glace zahušťovalo jíškou, moderní šéfkuchaři dávají přednost redukci pomalým dlouhým vařením. Barva a hustota se můžou lišit podle toho, jak dlouho příprava trvala; demi-glace může mít až konzistenci pevného želé.
Suroviny
Na recept
- Energie 7545 kcal
- Bílkoviny 956 g
- Sacharidy 89 g
- Tuky 360 g
Postup přípravy
Autor: Kateřina Švejdová & Václav Frič, z vydání Apetit 2012/7

Recept je z vydání:
Apetit 2012/7
Velká oslava 100. vydání ApetituBleskové letní dezertyTen nejlepší hamburgerDomácí grilovaný losos