Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
5,0 (6x)
18. 10. 2022
Tartaletky z pohankové mouky s mléčnou rýží a ostružinami
Olive Magazine/Immediate Media
Tartaletky z pohankové mouky s mléčnou rýží a ostružinami
Olive Magazine/Immediate Media


Pro zkušené
> 60 min
5,0 (6x)

Křehký košíček plněný krémovou mléčnou rýží? Dokonale zralé šťavnaté ostružiny ovoněné citronovým tymiánem? Uf, z té kombinace se nám úplně zamotala hlava! Takový dezert si rozhodně necháme líbit. 


Nezhasínat obrazovku

Porce

8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Na těsto

Na ostružiny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 501 kcal
  • Bílkoviny 12.63 g
  • Sacharidy 69.38 g
  • Tuky 18.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/10

Říjnový Apetit se jako obvykle nese v duchu české kuchyně a jejích největších pokladů. V novém čísle vás čekají večeře jako od babičky, spolu s námi se můžete vydat letem světem španělských ptáčků či oslavit jedinečnost českého máku. Věřte, že o voňavých buchtách plněných šimlem a sypaných mákem z titulní strany se vám ještě dlouho budou zdát sladké sny, stejně tak jako o snovém pražském koláči či receptech s karamelem. Špičkoví šéfkuchaři se s vámi podělí o své vyladěné recepty na českou klasiku – nechybí poctivý vývar či koprovka. Domov můžete provonět křupavými rohlíky či domácím kváskovým chlebem. O recepty na neodolatelné moučníky ze své nové kuchařky Sladce se s námi podělila Bára Gorecká alias Máma peče doma. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 16. 9.

Související články

20250731_Tvarohový_koláč_s_ostružinami_foto-1.jpg

Tvarohový koláč s ostružinami: Naučíme vás, jak z obyčejného dezertu udělat hvězdu. A bát se nemusí ani začátečník!

Tvarohový koláč s ostružinami je ideálním spojením vláčného těsta, svěžího tvarohu a šťavnatých plodů, které mu dodají jemně nakyslou chuť a krásnou barvu. Připravíte ho snadno, zvládne ho i začátečník a díky variacím s čokoládou, kokosem nebo citrusovou kůrou se nikdy neomrzí. Skvělý je ke kávě, jako letní dezert nebo sladká tečka po nedělním obědě.