Jemné máslové sušenky namočené v čokoládě a obalené v oříšcích vykouzlí spokojený úsměv na tváři dětí i dospělých. Stříkané cukroví je rychlé na přípravu a podle typu zvolené násady můžete vyčarovat ty nejrůznější tvary – kolečka, esíčka nebo jednoduché banánky. Třené banánky jsou vděčné čajové pečivo, ale také patří na talířek mezi ostatní vánoční cukroví. Máslové stříkané cukroví namáčejte do čokolády, slepujte marmeládou nebo si ho vychutnejte jen tak.
Suroviny
Na recept
- Energie 4821 kcal
- Bílkoviny 88 g
- Sacharidy 371 g
- Tuky 323 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/12

Recept je z vydání:
Apetit 2017/12
Prosincové číslo Apetitu plné vánoční inspirace je tu! Víme, že se na svátky těšíte celý rok stejně jako my. A proto jsme si dali opravdu záležet, abyste si je v naší společnosti opravdu užili. Upečeme si nové neokoukané druhy cukroví, k dokonalosti vyladěné francouzské makronky či okouzlující dezerty s vůní perníkového koření. Štědrý den zahájíme rozmazlovací snídaní, v poledne naservírujeme postní oběd a na závěr nás čeká dokonalá hostina plná tradičních chutí s novým nábojem. Autoři nových českých kuchařek nám představí své oblíbené sváteční recepty. Společně také vyrobíme jedlé dárky, které jsou hotové raz dva. Přejeme překrásné svátky a dobrou chuť! Apetit, napsáno s chutí.