Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
4,1 (195x)
18. 7. 2014
Linecké cukroví
Apetit
Linecké cukroví
Apetit


Snadné
< 30 min
4,1 (195x)

Recept na linecké cukroví patří mezi vánoční stálice. Lineckému se někdy říká „raz, dva, tři těsto“, protože tu existuje jediný správný poměr surovin – jeden díl cukru (ideálně vanilkového), dva díly másla a tři díly mouky. Základem je dobře připravené linecké těsto. Žloutky mu dodají barvu a citronová kůra báječnou vůni!


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 2 plechy
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 plechy
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2772 kcal
  • Bílkoviny 63 g
  • Sacharidy 204 g
  • Tuky 182 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(195 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/12

Prosinec 2006

Související články

cukrovi

Trik pro rychlé změknutí cukroví

Perníky a zázvorky potřebují péct s předstihem, aby měly čas se rozležet a změknout. Rozležení ale prospěje i lineckému nebo pracnám. Co dělat, pokud jste je napekli na poslední chvíli? Existuje několik triků jak změknout perníčky i jiné sukroví. Máme je pro vás všechny.