Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 20 min
3,9 (60x)
23. 7. 2014
Smažená květenství - kosmatice
Apetit
Smažená květenství - kosmatice
Apetit


Snadné
< 20 min
3,9 (60x)

Tohle jídlo se kdysi vyskytovalo na českém jídelníčku hodně často. Květenství bezu obalovaná v těstíčku se podávala s práškovým cukrem, ale když do těstíčka přidáte sýr a kosmatice doplníte pikantním jogurtovým dipem, ukáže vám tahle jemná lahůdka úplně jinou tvář!


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na těstíčko

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 148 kcal
  • Bílkoviny 9.25 g
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(60 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
andule
04.06.2009 20:16
zkusila jsem obě varianty: sladkou a slanou... ke slané jsem podávala jogurt s česnekem a sladkou jsem posypala skořicovým cukrem... má to opravdu zajímavou chuť :)
  profile image
Alena
05.09.2007 08:36
Recept se nachází v č.6/06, str.39
  profile image
Mašounek
15.06.2007 14:19
Já jsem do těstíčka dala bílé víno. A hotové obalila ve skořicovém cukru. Pěkně jsem se přežra....
  profile image
Maruška
07.06.2007 20:19
Kosmatice se u nás doma smaží odedávna. Těstíčko lze připravit i bez kypřícího prášku, výborné je ho nějak okořenit, např. provensálským kořením nebo směsí na kari. Navrch každé navíc dáváme osmažit kousek dobré uzené šunky nebo špeku - vynikající!
  profile image
Naďa
13.06.2007 18:05
Kosmatice dělám každoročně, ale květy namáčím do svítkového těsta: 2 vejce 10 PL mléka 7 PL hrubé krupice 4 PL mouky polohrubé 1/2 bal. prášku do peč. sůl dle chuti Vše vidličkou prošlehat, v těstíčku máčet květy a smažit v rozpáleném tuku po obou stranách (před obracením stopku odstřihnu). Podáváme s bramborem sypaným zelenou cibulovou natí (nebo pažitkou, či petrželkou). Kdo nemá rád bezinky, může si usmažit samotný svítek-lze ho též nakrájený použít jako vložku do polévky.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/6

Červen 2006