„Když se řekne česká kuchyně, hned mi naskočí jednoduché květákové placičky. Jako malá jsem je milovala od své babičky a drží mě to dodnes,“ napsala nám Petra Školová z Havířova, která se s námi podělila o babiččin recept. S námi květákové placičky upečete bez mouky, jen s trochou strouhanky – i tu lze v bezlepkové verzi nahradit rozmačkaným vařeným bramborem. V obměnách do základu můžete přidat sýr, šunku nebo klobásu. Namísto smažení na pánvi je můžete upéct v troubě.
Videorecept
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 100.75 kcal
- Bílkoviny 7 g
- Sacharidy 4.75 g
- Tuky 5.5 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2012/10
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2012/10
Česká kuchyně podle babiček i šéfkuchařůBožské kynuté koláčeTradiční suroviny – mák, povidla, uzené, droždí, tvarůžky, škvarkySlovenský nedělní oběd
Komentáře
Placičky výborné, ale já prostě na zeleninové placičky nemám talent. Jako obvykle se mi rozpadávaly při přípravě i při podávání.
Take jsem delala verzi v troube, a i kdyz nekrupaly jako smazene, byly vynikajici. Do testa jsem pridala navic trochu fety. Diky!
Placičky byly vynikající, ale ještě lepší byly, když jsem je pekla v troubě na pečícím papíru :-)