Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,5 (613x)
22. 4. 2016
Babiččiny květákové placičky
Apetit
Babiččiny květákové placičky
Apetit


Snadné
< 60 min
4,5 (613x)

„Když se řekne česká kuchyně, hned mi naskočí jednoduché květákové placičky. Jako malá jsem je milovala od své babičky a drží mě to dodnes,“ napsala nám Petra Školová z Havířova, která se s námi podělila o babiččin recept. S námi květákové placičky upečete bez mouky, jen s trochou strouhanky – i tu lze v bezlepkové verzi nahradit rozmačkaným vařeným bramborem. V obměnách do základu můžete přidat sýr, šunku nebo klobásu. Namísto smažení na pánvi je můžete upéct v troubě.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 100.75 kcal
  • Bílkoviny 7 g
  • Sacharidy 4.75 g
  • Tuky 5.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2012/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(613 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Marcela  Mandová  profile image
Marcela Mandová
31.03.2022 16:03
Chuťově placičky fajn, ale absolutně mi nedržely pohromadě. Zkusila jsem je zachránit v troubě, ale marně. Ale dám jim ještě někdy šanci.
Pavlína Hublová
18.07.2021 12:21
První várka se mi rozpadala, pak jsem dridala trochu kukuřičné mouky a mňam 😋
Martina Nádvorníková profile image
Martina Nádvorníková
25.11.2020 13:08

Placičky výborné, ale já prostě na zeleninové placičky nemám talent. Jako obvykle se mi rozpadávaly při přípravě i při podávání.

Martina Vlad profile image
Martina Vlad
03.01.2017 20:11

Take jsem delala verzi v troube, a i kdyz nekrupaly jako smazene, byly vynikajici. Do testa jsem pridala navic trochu fety. Diky!

  profile image
killinka
23.04.2015 08:35

Placičky byly vynikající, ale ještě lepší byly, když jsem je pekla v troubě na pečícím papíru :-)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2012/10

Česká kuchyně podle babiček i šéfkuchařůBožské kynuté koláčeTradiční suroviny – mák, povidla, uzené, droždí, tvarůžky, škvarkySlovenský nedělní oběd

Související články

Plamový olej

Palmový olej: Proč je tak levný a kontroverzní zároveň?

Palmový olej najdeme v polovině zboží, na které narazíme v supermarketu. Nachází se prakticky ve všech typech výrobků – od sladkostí přes instantní nudle, pizzu až po šampóny nebo rtěnky. Je totiž oproti ostatním olejům velmi levný. Jak je to možné? A proč je tolik oblíbený a zároveň budí takovou kontroverzi?