Na grilu můžete připravit i skvělý dezert! Jako základ sladké „pizzy“ jsme použili placky, které se hodí i jako slaná příloha k masu či zelenině, stačí tedy připravit více těsta a hned máte přílohu i dezert. Kombinace arašídového másla a lískooříškové pomazánky, kterými se placka potírá, je zcela neodolatelná. Když obojím doplníte horké ogrilované broskve či nektarinky a čerstvé maliny a bylinky, získáte tu nejjednodušší sladkou tečku.
Porce
Suroviny
Porce
Na placky
Na obložení
Na 1 porci
- Energie 746 kcal
- Bílkoviny 19.67 g
- Sacharidy 107 g
- Tuky 24 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/7
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/7
Červencový Apetit (v prodeji od 16. června) je tu a léto z něj doslova čiší. Slunce, pohoda, grilování na zahradě, moučníky z čerstvě natrhaného letního ovoce, nedělní oběd jako vystřižený z návštěvy u babičky… Už jste naladění na správnou prázdninovou notu? Navrch přidáme tipy na to, co nového připravit z jahod a na co využít stále trochu opomíjenou, ale velmi všestrannou polentu, inspiraci na jednoduché večeře, které budete vařit celý červenec, dipy jako stvořené na letní party a ledové kávy na osvěžení. Chybět nebudou ani recepty z dostupných ryb, které snadno seženete i v supermarketu. Nefalšovanou cestovní horečku ve vás zaručeně vzbudí gurmánská cesta na Zadar a ochutnávka z kuchařky S chutí Chorvatska. Apetit, napsáno s chutí.