Jestli patříte mezi šťastlivce, kterým se právě na zahradě červenají rajská jablíčka, vyzkoušejte rodinné stříbro naší bývalé šéfredaktorky Lucie Králové. „Chuť téhle polévky stojí a padá na kvalitě a zralosti rajčat. Moje babička se ji naučila vařit od našich chorvatských přátel. U nás ale už tak rajská polévka s kapáním zdomácněla, že si bez ní neumím představit léto,“ říká Lucie.
Porce
Suroviny
Porce
Na kapání
Na 1 porci
- Energie 158.5 kcal
- Bílkoviny 5.25 g
- Sacharidy 16.5 g
- Tuky 6.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/7
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/7
Červencový Apetit, který vychází 10. 6., přináší čerstvou porci letní inspirace. Přeneste s námi vaření a stolování co nejvíce ven, protože na čerstvém vzduchu přece chutná nejlépe. Rozpalte gril, protože s námi se naučíte připravit ty nejšťavnatější burgery, kuře, steaky i originální špízy. Máme pro vás i tipy na ty nejlepší salátové zálivky. Vsaďte na čerstvé sezonní suroviny ze zahrádky či trhu a proměňte je v luxusní polévku, nedělní oběd, elegantní dezert nebo rychlou večeři. Čeká vás taky poslední díl oblíbeného seriálu Menu pro Emu, návštěva stylové, ale praktické venkovní kuchyně či gurmánský výlet do Zlínského kraje. Apetit, napsáno s chutí.