Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,5 (12x)
26. 7. 2021
Quiche se šunkou a čekankou
Apetit
Quiche se šunkou a čekankou
Apetit


Snadné
> 60 min
4,5 (12x)

Čím zazářit na pikniku? Quichem! Tajemství úspěchu tkví v perfektně vyladěném těstu, se kterým se skvěle manipuluje. Náplň můžete střídat podle chuti nebo aktuální úrody. Dobrý je třeba chřest, houby, restované cukety a lilek, různé druhy sýrů, špenát... Obměňovat můžete bylinky, ale vždycky se držte vajec, smetany a sýra.


Nezhasínat obrazovku
Na 1 kormu o průměru 22 cm
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 kormu o průměru 22 cm

Na těsto

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2583 kcal
  • Bílkoviny 108 g
  • Sacharidy 150 g
  • Tuky 169 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(12 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/7

Červencový Apetit, který vychází 10. 6., přináší čerstvou porci letní inspirace. Přeneste s námi vaření a stolování co nejvíce ven, protože na čerstvém vzduchu přece chutná nejlépe. Rozpalte gril, protože s námi se naučíte připravit ty nejšťavnatější burgery, kuře, steaky i originální špízy. Máme pro vás i tipy na ty nejlepší salátové zálivky. Vsaďte na čerstvé sezonní suroviny ze zahrádky či trhu a proměňte je v luxusní polévku, nedělní oběd, elegantní dezert nebo rychlou večeři. Čeká vás taky poslední díl oblíbeného seriálu Menu pro Emu, návštěva stylové, ale praktické venkovní kuchyně či gurmánský výlet do Zlínského kraje. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2462123559.webp

Už žádné měkké hranolky! Mýty o lžičce mouky i skutečné tipy od profíků, díky kterým si pochutnáte

Nejen na internetu koluje spousta zaručených triků na dokonalé hranolky. Jeden z nich radí přidat do horkého oleje lžíci mouky pro extra křupavost. Zní to zajímavě, ale má to háček. Žádný respektovaný kuchařský web, ať už český, nebo zahraniční, tento postup nedoporučuje. Pojďme se podívat, v čem spočívá skutečné kouzlo zlatavých a křupavých hranolek a proč je fígl s moukou spíše krokem vedle.