Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
3,9 (17x)
31. 3. 2022
Puristické těstoviny carbonara
Apetit
Puristické těstoviny carbonara
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
3,9 (17x)

Dopis čtenářky ohledně naší verze těstovin carbonara nás inspiroval, abychom se na příběh tohoto italského pokrmu, typického především pro hlavní město Řím, podívali podrobněji. Přicházíme tedy s puristickým receptem, který potěší všechny milovníky klasiky. Pokud by vám množství sýra a guanciale připadalo příliš malé, vězte, že existují i skromnější verze, než je naše střední cesta. O to důležitější je pořídit si opravdu dobré těstoviny.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 676.75 kcal
  • Bílkoviny 40.5 g
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 40.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(17 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/4

Jaro je tu! Dubnový Apetit na váš stůl přinese pestré svěží barvy i rozmanité chutě. Nalaďte se s novým číslem, které je v prodeji už od 11. 3., na jarní notu i na blížící se Velikonoce. Těšit se můžete na staročeské sváteční recepty i netradiční velikonoční dezerty, vejce ve všech podobách, oblíbené pomazánky, jemné jehněčí maso, svěží ředkvičky, lehké rodinné večeře a mnoho další lahodné inspirace. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Jak vyrobit tagliatelle

Původní parmazán dělají v Americe, pizza byla pro Italy donedávna exotika, říká italský historik. Italové vidí rudě

Pizza Margherita nemá nic do činění s královnou Markétou Savojskou, boloňské ragú se původně připravovalo z drůbežího masa. O špagetách carbonara nikdo před druhou světovou válkou neslyšel. Italové jedli před sto lety hlavně zeleninu, luštěniny a brambory... Univerzitní profesor Alberto Grandi boří mýty, které si Italové o své kuchyni vytvořili.