Chcete si pochutnat na něčem novém? Zkuste praženou cizrnu z trouby! Je nenápadná, ale návyková a prudce jedlá. Křupavá pečená cizrna hravě nahradí brambůrky nebo jiné oblíbené chroupání u televize. Ale také ji můžete použít jako alternativu za krutony do polévky. Recept je až neuvěřitelně jednoduchý a koření obměňujte podle chuti a domácích zásob.
Suroviny
Na recept
- Energie 2920 kcal
- Bílkoviny 161 g
- Sacharidy 404 g
- Tuky 56 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/4
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2015/4
Na Velikonoce pro vás máme ty nejlepší recepty, abyste si svátky jara opravdu vychutnali. Prozradíme vám, co vařit na Zelený čtvrtek, Velikonoční neděli i čím pohostit mlsné koledníky.Konečně je tu jaro a s ním i zelené lupení vhodné k jídlu. Vychutnejte si špenát i saláty v trochu jiné formě, než jste zvyklí. Nebo se s námi pusťte do štiplavých ředkviček.K prvním jarním dnům patří neodmyslitelně také vejce. Naučte se je připravovat na všechny způsoby. S našimi recepty zvládnete jednoduché snídaňové úpravy, nadýchanou omeletu i obávané suflé.Oslaďte si život! Nejlepší větrníky, kremrole, koňakové špičky i punčové řezy si nyní můžete upéct i doma. Dezerty z českých cukráren si zamiluje každý.