Prasorizo (praso = řecky pórek) je tradiční řecký postní pokrm a jako takový se podává samotný. Skvělý je ale také v doprovodu sýra feta anebo jako příloha ke kuřecímu masu.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 809.75 kcal
- Bílkoviny 24 g
- Sacharidy 95.25 g
- Tuky 33.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/3

Recept je z vydání:
Apetit 2021/3
Březnový Apetit, každoroční posel dlouho očekávaného jara, vychází už 11. 2. Tentokrát navíc s přílohou doslova k sežrání – balzámem Manufaktura ve 4 různých variantách! Nové číslo jsme pro vás naplnili recepty plné barev a chutí, které vás po zachmuřené zimě doslova pohladí po duši a vlijí vám do žil novou energii. Nové vydání dosyta uspokojí i vaši touhu po cestách za exotikou. O rozhovor (a recepty) jsme tentokrát požádali Karolínu Fourovou, jejíž prvotina Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete, možná zcela změní váš pohled na jídlo. Spolu také nahlédneme do okouzlující modro-bílé kuchyně inspirované Dánskem a Řeckem a ukážeme si, jak vlastní kuchyň přeorganizovat tak, aby v ní byla radost vařit. Apetit, napsáno s chutí