Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 50 min
4,9 (21x)
3. 11. 2020
Pošírované hrušky s medovými ořechy a zakysanou smetanou
Apetit
Pošírované hrušky s medovými ořechy a zakysanou smetanou
Apetit


Velmi snadné
< 50 min
4,9 (21x)

Neobyčejně efektní, přitom snadný dezert, který si můžete bez výčitek dopřát i po vydatnějším obědě. Pošírované hrušky jsou skvělé teplé i vychlazené, takže je můžete připravit pohodlně dopředu.


Nezhasínat obrazovku
Pro 6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

Na hrušky

Na ořechy

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 285.83 kcal
  • Bílkoviny 2.33 g
  • Sacharidy 34.83 g
  • Tuky 14.33 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,9/5

Hodnocení receptu

4,9/5
(21 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/11

V listopadu se čím dál dřív stmívá a my se uchylujeme do útulné kuchyně, abychom si uvařili jídla, která nás zahřejí a utěší, kdyby na nás snad padl podzimní smutek. Dopřejte si s námi vydatné páje, v nichž se snoubí křupavé těsto se šťavnatou slanou náplní. Zamilujte si sezonní recepty z dýní, pastináku, cibule, červené řepy či ořechů. Ořechy a oříšky společně s jablky, hruškami a čokoládou hrají hlavní roli i v dezertech, které jsou jako dělané k šálku horkého čaje a posezení s těmi, které máme nejraději. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Giovanni Marco Carandino

Giovanni Marco Carandino, šéfcukrář z CottoCrudo: Jablko není fádní, dobrý cukrář musí umět vyzdvihnout jakoukoli surovinu

Giovanni Marco Carandino z pražské restaurace CottoCrudo (Four Seasons), je rodák ze sicilského Palerma. Osm let pracoval v hotelu Four Seasons ve Florencii, kde vedl cukrářský tým v michelinské restauraci Il Palagio. Gianmarco, jak mu celý hotel říká, původně začínal ve slané kuchyni. Nyní pro CottoCrudo připravil podzimní dezerty, v nichž hlavní roli hraje jablko.