Koláč s perníkovým kořením a náplní z mandlí je dezert, který se tradičně peče v Nizozemsku na svátek sv. Mikuláše, ten v doprovodu Černého Petra obchází domácnosti s dárečky obdobně jako u nás.
Porce
Suroviny
Porce
Na mandlovou pastu
Na těsto
Na 1 porci
- Energie 5052 kcal
- Bílkoviny 108 g
- Sacharidy 455 g
- Tuky 295 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/12
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/12
Prosincový Apetit, nejočekávanější vydání roku, vychází už 11. 11. 2020. Společně se připravíme na opravdu kouzelné Vánoce, které letos všichni tolik potřebujeme. Upečeme voňavé cukroví a dechberoucí sváteční dezerty, připravíme oblíbené jedlé dárky, rozmazlíme se dobrotami, které nás zahřejí na těle i na duši, uvaříme spoustu rodinných receptů i nezapomenutelnou štědrovečerní večeři. Přejeme vám příjemné přípravy, klidné sváteční dny a spoustu krásných okamžiků s vašimi nejbližšími, redakce Apetitu