Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,5 (8x)
18. 7. 2014
brambory
Unsplash.com
Patatas bravas s rajčaty a chilli
Unsplash.com


Velmi snadné
< 60 min
4,5 (8x)

Patatas bravas (v překladu zhruba divoké brambory) jsou bramborové kostky v pikantní rajčatové omáčce, které patří ke stálicím španělských tapas.


Nezhasínat obrazovku
10–12 (v menu)
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

10–12 (v menu)

Na omáčku

Na brambory

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 261.4 kcal
  • Bílkoviny 5.9 g
  • Sacharidy 34.8 g
  • Tuky 9.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Patatas bravas s rajčaty a chilli

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(8 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Josef Pin profile image
Josef Pin
06.02.2017 22:28

Mýlíte se... Pravá, originální Salsa brava se nedělá z rajčat.
Pokud ten Váš recept berete jako variaci, budiž. :-)

Autentická a tradiční salsa brava, není pikantní omáčka dělaná z rajčat, nebo kečupu, ale stojí na základě !crema velouté".

(Velouté (z francouzského výrazu velour, což znamená samet) je omáčka z máslové jíšky, která je rozředěná vývarem. Je to jedna ze základních omáček, převzatá z francouzské kuchyně.)
Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Velout%C3%A9

Omáčka má být pikantní, ale ne tak, aby se ti kroutil jazyk.
To záleží na Tvém gustu a podle toho si do omáčky přidat kayenský pepř, nebo naopak ubrat pálivé papriky.

Suroviny a recept
1/2 cibule
1/2 polévkové lžíce červené papriky
1 polévkové lžíce pálivé papriky
2 polévkové lžíce hladké mouky
500 ml kuřecího vývaru
Asi 4 polévkové lžíce olivového oleje
sůl

Na drobno nasekej cibuli, do široké pánve dej olivový olej, přidej cibuli a nech restovat na pomalém ohni.

Ještě než cibulka začne zlátnout, přidej do ní oba druhy paprik a zamíchej.

Ihned po promíchání vlož mouku a restuj, jednu, až dvě minuty, dokud se všechno hezky nespojí s olejem.

Pak za stálého míchání přilévej vývar, dokud nevynikne velouté, konzistence asi jako bešamel a vař a míchej asi deset minut, aby paprika s moukou ztratily syrovou chuť.

Nakonec po dovaření hotovou omáčku rozmixuj a propasíruj přes sítko, aby byl chuťový dojem perfektní.

Hotová salsa brava se dá vychladit.

Hezký den! :-)