Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
4,6 (5x)
27. 2. 2017
kure ze senegalu
Apetitonline.cz
Ostré kuře ze Senegalu
Apetitonline.cz


Velmi snadné
< 30 min
4,6 (5x)

Kuře na yasse je patrně nejznámější senegalské jídlo. Jméno dostalo podle způsobu přípravy na velikánském množství cibule, která však dušením zesládne. Kombinace chutí je velmi zajímavá, jídlo je zároveň jemné i ostré.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1340.75 kcal
  • Bílkoviny 27 g
  • Sacharidy 231.5 g
  • Tuky 27.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Alena
30.08.2007 19:00
Recept se nachází v č.10/04, str.64
  profile image
Petra
06.05.2007 12:57
Úplně souhlasím s oběma příspěvky přede mnou. Tento popis postupu se opravdu moc nepovedl, ale výsledek je prostě úúúžasný. Ale chce to nebát se experimentovat a přidat ingredience dle vlastní fantazie.
  profile image
Petra
13.02.2007 18:33
Recept je vážně velice zmatečný, já jsem marinádu udělala prostě tak, že jsem smíchala citrónovou šťávu, sůl, pepř, hořčici, chilli a lisovaný stroužek česneku. Tím jsem potřela maso a nechala 7 hodin marinovat. Ač jsem se trochu bála takového množství cibule, tak úplně zbytečně;) Výsledek je výborný:)
  profile image
Klára
05.02.2007 10:33
O tom že do mainády patří i chilli se dozvíte až jako úplně poslední informaci, takže bacha na to. Kam příde česnek se nedozvíme už vůbec. Trošku jsem si to upravila podle svého a výsledek byl výborný!
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/10

2004/10

Související články

Jak správně pracovat s chilli papričkami?

Každý z vás už jistě někdy zažil nežádoucí pálivost v oblasti rukou nebo dokonce očí při práci s chilli papričkami. Dá se však nepříjemnému pálení zamezit nebo dokonce předcházet? Podívejte se na naše tipy a nechte vyniknout pálivost chilli tam, kde je to žádoucí – ve vašem oblíbeném pokrmu. Poradíme vám také, jak zachránit příliš ostré jídlo nebo jak uhasit žár v ústech způsobený pálivostí chilli.