Jejich čínský název ,pai huang gua’, znamená zhruba ,rozplácnuté okurky‘, což plně vystihuje, jak se s nimi nakládá při přípravě. Díky této zdánlivé podivnosti se na nich vytvoří mnoho drobných plošek a lépe pak vstřebají výraznou marinádu.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 71.75 kcal
- Bílkoviny 0.25 g
- Sacharidy 8.5 g
- Tuky 3.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/2
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/2
Prožijte s novým Apetitem, který vychází už 13. 1., ten nejlahodnější únor! S radostí se s námi prostřednictvím jeho stránek můžete vrhnout do masopustního reje i hodování, stylově oslavit čínský Nový rok i toho nejsladšího Valentýna. Nechybí ani recepty nabité vitaminy, které v zimě potřebujeme snad ještě více než jindy. Můžete také nahlédnout do dvou překrásných novinek – Velké knedlíkové kuchařky z dílny Jany Florentýny Zatloukalové a Petra Kosinera a nové cukrářské knihy Vše sladké Ivety Fabešové. Apetit, napsáno s chutí