Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 75 min
3,8 (86x)
30. 4. 2024
Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.
Apetit
Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.
Apetit


Velmi snadné
< 75 min
3,8 (86x)

Jahodový dort se šlehačkou je jasným důkazem toho, že v jednoduchosti je krása. Navíc je nenáročný, z běžných ingrediencí, efektní a hříšně dobrý. Čtyři vstvy bleskově připraveného korpusu jsou promazané jahodovým džemem a naplněné ušlehanou šlehačkou a čerstvými jahodami. Zkrátka léto v každém kousku. Nádherný dort navíc zvládenete připravit opravdu v rekordním čase. 


Nezhasínat obrazovku
Pro 8–10 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 8–10 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 749.38 kcal
  • Bílkoviny 8.75 g
  • Sacharidy 51.75 g
  • Tuky 55.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(86 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/5

Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Dita P.

Nejoblíbenější recept Dity P.: Jahodový dort se šlehačkou je až překvapivě snadný a zvládne ho i úplný začátečník

Ditu Pecháčkovou znáte nejen ze stránek Apetitu, jehož byla šéfredaktorkou v letech 2005 – 2009, jejích kuchařek a webových stránek, ale také z pořadu o vaření Deník Dity P. Přímo u zrodu časopisu Apetit nebyla, ale nastoupila do něj hned v prvním roce vzniku a záhy přebrala šéfredaktorské žezlo od Hany Michopulu. Díky této zkušenosti objevila to, co ji skutečně baví a u jídla už zůstala.