Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 15 min
5,0 (2x)
31. 7. 2025
Noky se strouhankou a ostružinami
Apetit
Noky se strouhankou a ostružinami
Apetit


Velmi snadné
< 15 min
5,0 (2x)

Noky se strouhankou a ostružinami – tak prosté, a přitom tak dobré! Sladkým chodem potěšíte hlavně děti a nejlepší je, že ho dáte dohromady z pár surovin.


Nezhasínat obrazovku
Pro 2-4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2-4 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/8

K létu patří cestování a my jsme si jako cíl vybrali blízké Maďarsko, jehož kuchyně nás baví svými barvami i nekomplikovaným přístupem. Upekli jsme také skvělé dezerty z čokolády a malin. Tahle nesmrtelná hořko-sladká kombinace ukradne srdce každému, kdo má rád nepřeslazené moučníky. Zjišťovali jsme také, k čemu všemu nám může v kuchyni pomoct vakuovačka – neocenitelným pomocníkem se vám stane při metodě sous-vide, při marinování či ukládání surovin do mrazáku. Ochutnali jsme také čtyři jídla z grilu od Jiřího Hilgarta, finalisty soutěže MasterChef Česko, který stojí za školou grilování Smoke & Fire. Kromě osvědčených receptů se s námi podělil i o spoustu cenných grilovacích rad. A protože jsou prázdniny, vyrazili jsme s dětmi za dobrodružstvím do lesa a uvařili si tam i oběd. Na na ohni jsme připravili houbový guláš, upekli bramborové placky, ryby i sladké hady na klacku. Apetit, napsáno s chutí

Související články

20250731_Tvarohový_koláč_s_ostružinami_foto-1.jpg

Tvarohový koláč s ostružinami: Naučíme vás, jak z obyčejného dezertu udělat hvězdu. A bát se nemusí ani začátečník!

Tvarohový koláč s ostružinami je ideálním spojením vláčného těsta, svěžího tvarohu a šťavnatých plodů, které mu dodají jemně nakyslou chuť a krásnou barvu. Připravíte ho snadno, zvládne ho i začátečník a díky variacím s čokoládou, kokosem nebo citrusovou kůrou se nikdy neomrzí. Skvělý je ke kávě, jako letní dezert nebo sladká tečka po nedělním obědě.