Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (4x)
24. 1. 2025
Makové šišky s pomerančovou omáčkou
Apetit
Makové šišky s pomerančovou omáčkou
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (4x)

Že vám spojení máku a pomerančů přijde neobvyklé? Možná ano, ale rázem máte o důvod víc tuto zajímavou kombinaci vyzkoušet. Pokud dáváte přednost sladším chutím, přidejte do šišek cukr. Makové šišky s pomerančovou omáčkou lákají nejen svou neotřelostí, ale i zářivou barvou.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na šišky

Na omáčku

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1199.25 kcal
  • Bílkoviny 24 g
  • Sacharidy 154.75 g
  • Tuky 48.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(4 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/2

Únorové vydání Apetitu, které vychází 18. 1., vás uprostřed chladné zimy zahřeje u srdce. O místo na vašem stole budou bojovat pestré krémové polévky a surovina měsíce – červené zelí. Milovníci tradiční české kuchyně v moderním kabátu jistě ocení masopustní speciality v podání šéfkuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů a ukázku z kuchařky Jazyk, srdce, mozek, krev loňského vítěze soutěže MasterChef Martina Peciny. Necháte se svést afrodiziakálním valentýnským menu nebo snad okouzlit francouzskými mousse v podání Heleny Fléglové? Třeba svou touhu po sladkém ukojíte rafinovanými kávovými dezerty nebo bohatými masopustními moučníky, mezi nimiž se skrývá i jeden slaný favorit – hříšně dobré koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem. Nepochybně oceníte i praktické tipy na lahodné rychlé večeře pro všední dny či na pokrmy, které vám během zimy pomohou dodržet pitný režim. Únorový Apetit je v prodeji od 18. 1. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Masopustní recepty podle Sisters Bakery

Masopustní šišky od slovenské foodblogerky Michaely: Podle jejích rad se vám zaručeně povedou

Tak jako k českému masopustnímu veselí a hodování patří koblihy, naši slovenští sousedé nedají dopustit na šišky. A my jsme oslovily naši oblíbenou foodblogerku Michaelu Smolovou z blogu Sisters Bakery, která ve své knize Takmer zabudnuté recepty 2 má nejen recept na absolutně dokonalé šišky, ale zároveň jej doplnila cennými radami, díky kterým se povedou zcela jistě i vám.