Šulánky s mákem jsou důkazem, že v jednoduchosti je síla. Jsou skvělé nejen jako dezert, ale i jako sladký hlavní chod. Bramborové šulánky se vyplatí připravit ve větším množství a nesnědené šišky zamrazit. Budou tak kdykoliv k dispozici a kromě máku můžete šulánky posypat opraženou strouhankou, mletými ořechy nebo přelít ovocným přelivem. Je to vděčné levné jídlo, na kterém si pochutnávaly i naše babičky.
Videorecept
Suroviny
Na dokončení
Na recept
- Energie 2286 kcal
- Bílkoviny 64 g
- Sacharidy 321 g
- Tuky 105 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/10
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2014/10
Dary podzimuCesta z městaMilované řízkyTo nejlepší z ČeskoslovenskaMák a povidlaSladkovodní rybyJelení maso