Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (6x)
25. 1. 2023
Nemasové kuličky s houbovou omáčkou
Apetit
Nemasové kuličky s houbovou omáčkou
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (6x)

Kuličky z veganského nemasa vám vyrazí dech. Díky rokům výzkumů a propracované technologii totiž nemaso vzhledem i strukturou skutečně vyhlíží jako mleté maso. A chuť je také skvělá. Doplňte kuličky houbovou omáčkou a všichni u stolu se budou olizovat!


Nezhasínat obrazovku

Porce

5
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

5

Na kuličky

Na omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1491.4 kcal
  • Bílkoviny 28 g
  • Sacharidy 42.8 g
  • Tuky 39 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/2

V únorovém Apetitu, který vychází 13. 1. 2022, jsme uctili tradice masopustními pochoutkami. Své zasloužené chvíle slávy se dočká vepřové sádlo i netradiční kousky vepřového masa jako je jazyk, ossobuco či vepřové uši. Myslíme ovšem i na ty, kteří masu neholdují, na zoubek se totiž podíváme nemasu, chlebovníku (jackfruitu) a seitanu. Potřebujete-li uprostřed zimy trochu rozpálit, vhod vám určitě přijde ochutnávka z pořádně pikantní Chilli kuchařky. Vaši duši pak určitě ukonejší a zahřejí teplé dezerty nebo vydatné polévky. Srdce se vám rozbuší u romantických večeří pro dva, které můžete nejdříve společně uvařit a pak sníst. Nekonečnou lásku můžete vyznat i sladkou tečkou ve velkém stylu – máme pro vás recepty hned na dva legendární dorty, Pavlovu a dort Pupp, nebo ořechové moučníky bez lepku. Pokud je na vás šeď zimy už příliš dlouhá, vyrazte s námi na skok do barevných tropů. Recepty plné exotického ovoce vám zaručeně doslova prozáří den. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2350253933.webp

Umami bez strašení: Glutaman sodný není nepřítel, jak nám roky tvrdili. Jak mýtus o jeho škodlivosti vznikl?

Existuje chuť, která není sladká, slaná, kyselá ani hořká, ale přesto si bez ní dobré jídlo nedokážeme představit. Japonci jí říkají umami a popisují ji jako lahodnost, která dodává pokrmům hloubku a plnou chuť. Její objev provází příběh plný vědeckých experimentů, kulinářského nadšení i vyvrácených mýtů. Jak to je ale s umami a glutamanem sodným doopravdy?