Když má být dort opravdu čokoládový, jen kakao nestačí. Experimentování s receptem na čokoládový dort nás nakonec dovedlo k výsledku z říše těch nejhříšnějších sladkých snů. Vláčný čokoládový korpus na dort a čokoládová poleva neboli ganache zaručí, že každý kousek se jen rozplývá na jazyku! Tohle je opravdu ten nejlepší a nejjednodušší čokoládový dort, co známe. Milovníci čokolády budou v sedmém nebi.
Videorecept
Na 1 dort o průměru 22 cm (cca 12 řezů)
Suroviny
Na 1 dort o průměru 22 cm (cca 12 řezů)
Na polevu
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 786.42 kcal
- Bílkoviny 11.08 g
- Sacharidy 64.75 g
- Tuky 53.58 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,6/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2007/4
Duben 2007
Komentáře
Dobrý den, paní Šebková,
bohužel ve starších receptech (a tento je z roku 2007) tento údaj skutečně chybí. Doporučili bychom formu o průměru 22 cm. Doplníme i do textu.
Krásný den, redakce Apetitu
Dobrý den, Michaelo,
moc nás mrzí, že se dort nevydařil. Chápeme, že ne každému může sednout, je opravdu hutný. Tvrdý by ovšem určitě být neměl :-(. To se nám ještě nestalo. Mrzí nás to o to víc, že je to jeden z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších receptů, co na webu máme. Občas se to ale tak nešťastně sejde, že ani ověřený recept nezafunguje. Doufáme, že příště vše klapne vše na výbornou a maminka dostane bezchybný dort, na který je zvyklá.
I přes to zklamání přejeme krásné léto, redakce Apetitu
Zdravím, chtěla bych se zeptat na množství cukru. Opravdu dáváte 400 g na 170 g mouky? Není to moc?
Dobrý den, paní Kuchtová,
máte pravdu, je to hodně, ale recept obsahuje i hodně hořké čokolády, kakao a kávu, které sladkost vyvažují. Určitě ovšem můžete trochu cukru ubrat a upravit tak výslednou chuť podle svých preferencí :-). Cukr ovšem plní i určitou "strukturní" funkci, takže ho nesnižujte přehnaně, aby se příliš nezměnila textura těsta. Pod 200 g bychom asi nešli :-).
Držíme palce, ať se dort vydaří, redakce Apetitu
Recept je neuvěřitelně lehký a dort nám všem chutnal. Akorát není v receptu napsáno, že se poleva má uležet, takže nás to trochu zaskočilo, když byla úplně tekutá. Nakonec jsme jí dali do lednice a tam ztuhla do krásné konzistence. Dort jsme nechali přes noc v lednici a ráno jsme ho dozdobili jahodami a borůvkami, které dodali svěží chuť.
Je úžasný :) Krásný, sytý a... Čokoládový ;) Pořádně čokoládový <3
Dobrý den, dort byl výborný, podařil se proříznout 3x, opravdu velmi sytý, stačí malý kousek.Jednotlivé pláty se ale při manipulaci potrhaly, těsto je velmi nadýchané až drobivé. Trhalo se i při potírání krémem (dělala jsem z mascarpone a čokoládové ganache). Zdá se mi, že se mi to stává při použití sody a třtinového cukru. Je možné, že tyto ingredience mají vliv na konsistenci těsta? Nebo jiný důvod? Děkuji za odpověď.