Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,6 (1919x)
29. 5. 2017
Nejlepší čokoládový dort
Apetit
Nejlepší čokoládový dort
Apetit


Snadné
> 60 min
4,6 (1919x)

Když má být dort opravdu čokoládový, jen kakao nestačí. Experimentování s receptem na čokoládový dort nás nakonec dovedlo k výsledku z říše těch nejhříšnějších sladkých snů. Vláčný čokoládový korpus na dort a čokoládová poleva neboli ganache zaručí, že každý kousek se jen rozplývá na jazyku! Tohle je opravdu ten nejlepší a nejjednodušší čokoládový dort, co známe. Milovníci čokolády budou v sedmém nebi.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 1 dort o průměru 22 cm (cca 12 řezů)
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort o průměru 22 cm (cca 12 řezů)

Na polevu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 786.42 kcal
  • Bílkoviny 11.08 g
  • Sacharidy 64.75 g
  • Tuky 53.58 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(1919 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Krista Kupka profile image
Krista Kupka
09.02.2024 14:19
Tak se přidávám ke katastrofistům. Korpus je slehlý, po upečení má tvrdou krustu (ta kupa cukru se někde projevit musí), rozpadá se. Prostě nepoužitelný. Takže letěl do koše a už peču svůj vyzkoušený piškotový. Doporučuju každému, kdo tohle peče pro někoho s jasně daným termínem, aby to radši neriskoval. Buď vyzkoušet - i když si fakt nedovedu představit, že by tyhle poměry mohly fungovat - nebo neriskovat. PS: neměla jsem muscovado, tak tam šel jen obyč cukr, ale takový rozdíl by to udělat nemělo.
Zdenka Sebkova profile image
Zdenka Sebkova
13.06.2022 10:56
Proč se v receptech nikde neuvádí průměr formy? Takový podstatný ,,detail”…. :(
Martina Kojzarová
16.06.2022 10:57

Dobrý den, paní Šebková,
bohužel ve starších receptech (a tento je z roku 2007) tento údaj skutečně chybí. Doporučili bychom formu o průměru 22 cm. Doplníme i do textu. 

Krásný den, redakce Apetitu 

Michaela Opatřilová Opatřilová profile image
Michaela Opatřilová Opatřilová
11.08.2021 12:19
Nejhorší dort, co jsem kdy pekla. Poprvé co dělám přesně podle surovin i jakou formu paní použila a úplně zničeny dort mamce ke 40. narozeninám, jediné co se dalo jist, byl klasicky pařížský krém. Těsto úplně tvrdé diky tolika hořké čokolády. Nesmysl. Aspoň vím, ze lepší dělat z hlavy recepty, než poprvé poslechnout první recept a katastrofální, tak aspoň se máma pobavila, že po 8 letech, co ji peču dorty k narozeninám se konečně pokazil, jako ji kdyz dávala dorty její mamince. Na shledanou
Martina Kojzarová
12.08.2021 17:46

Dobrý den, Michaelo,
moc nás mrzí, že se dort nevydařil. Chápeme, že ne každému může sednout, je opravdu hutný. Tvrdý by ovšem určitě být neměl :-(. To se nám ještě nestalo. Mrzí nás to o to víc, že je to jeden z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších receptů, co na webu máme. Občas se to ale tak nešťastně sejde, že ani ověřený recept nezafunguje. Doufáme, že příště vše klapne vše na výbornou a maminka dostane bezchybný dort, na který je zvyklá. 

I přes to zklamání přejeme krásné léto, redakce Apetitu

Petra Kuchtova profile image
Petra Kuchtova
19.07.2020 10:17

Zdravím, chtěla bych se zeptat na množství cukru. Opravdu dáváte 400 g na 170 g mouky? Není to moc?

Martina Kojzarová
21.07.2020 09:33

Dobrý den, paní Kuchtová,
máte pravdu, je to hodně, ale recept obsahuje i hodně hořké čokolády, kakao a kávu, které sladkost vyvažují. Určitě ovšem můžete trochu cukru ubrat a upravit tak výslednou chuť podle svých preferencí :-). Cukr ovšem plní i určitou "strukturní" funkci, takže ho nesnižujte přehnaně, aby se příliš nezměnila textura těsta. Pod 200 g bychom asi nešli :-).

Držíme palce, ať se dort vydaří, redakce Apetitu

Anna Pálkova profile image
Anna Pálkova
19.04.2020 09:47

Recept je neuvěřitelně lehký a dort nám všem chutnal. Akorát není v receptu napsáno, že se poleva má uležet, takže nás to trochu zaskočilo, když byla úplně tekutá. Nakonec jsme jí dali do lednice a tam ztuhla do krásné konzistence. Dort jsme nechali přes noc v lednici a ráno jsme ho dozdobili jahodami a borůvkami, které dodali svěží chuť.

Lucie  Vondrušková profile image
Lucie Vondrušková
04.02.2020 09:17

Je úžasný :) Krásný, sytý a... Čokoládový ;) Pořádně čokoládový <3

Veronika Netušilová profile image
Veronika Netušilová
26.01.2020 12:57

Dobrý den, dort byl výborný, podařil se proříznout 3x, opravdu velmi sytý, stačí malý kousek.Jednotlivé pláty se ale při manipulaci potrhaly, těsto je velmi nadýchané až drobivé. Trhalo se i při potírání krémem (dělala jsem z mascarpone a čokoládové ganache). Zdá se mi, že se mi to stává při použití sody a třtinového cukru. Je možné, že tyto ingredience mají vliv na konsistenci těsta? Nebo jiný důvod? Děkuji za odpověď.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/4

Duben 2007