Kromě chuti vás lahodný čokoládový dort překvapí a přesvědčí přípravou: je to velmi jednoduché a hlavně – nic se nepeče, pouze chladí! Ovšem než se pustíte do samotné přípravy dezertu, přečtěte si naše tipy na konci receptu. Dotáhnou vás k dokonalejšímu výsledku...
12
Suroviny
12
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 309.5 kcal
- Bílkoviny 4.25 g
- Sacharidy 17 g
- Tuky 25.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,0/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je z vydání:
Apetit 2005/2
Únor 2005
Komentáře
Dort jsem dělala v provizorních podmínkách na koleji a musím říct, že se krásně povedl. Při rozpouštění je dobré směs občas promíchat lžičkou. Ze strachu, aby dort opravdu ztuhnul, jsem přidala místo jedné lžičky ztužovače lžičky 2. Měla jsem pocit, že jsem smetanu mírně přešlehala, neboť již nestékala z metličky šlehače,i přes to se mi dosti snadno a poměrně rychle podařilo vyšlehat hladký krém, který mi do druhého dne dobře ztuhnul.
Dělala jsem ho půl na půl ze šlehačky (bez ztužovače) a mascarpone, přes noc krásně ztuhlo a na druhý den nebyl problém nakrájet. Všichni byli nadšení!