Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,0 (80x)
28. 11. 2017
Čokoládový lanýžový dort


Snadné
> 60 min
4,0 (80x)

Kromě chuti vás lahodný čokoládový dort překvapí a přesvědčí přípravou: je to velmi jednoduché a hlavně – nic se nepeče, pouze chladí! Ovšem než se pustíte do samotné přípravy dezertu, přečtěte si naše tipy na konci receptu. Dotáhnou vás k dokonalejšímu výsledku...


Nezhasínat obrazovku
12
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

12
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 309.5 kcal
  • Bílkoviny 4.25 g
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 25.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(80 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Kateřina Čermáková profile image
Kateřina Čermáková
06.12.2019 11:07

Dort jsem dělala v provizorních podmínkách na koleji a musím říct, že se krásně povedl. Při rozpouštění je dobré směs občas promíchat lžičkou. Ze strachu, aby dort opravdu ztuhnul, jsem přidala místo jedné lžičky ztužovače lžičky 2. Měla jsem pocit, že jsem smetanu mírně přešlehala, neboť již nestékala z metličky šlehače,i přes to se mi dosti snadno a poměrně rychle podařilo vyšlehat hladký krém, který mi do druhého dne dobře ztuhnul.

Andrea Cigánková
03.10.2014 10:43

Dělala jsem ho půl na půl ze šlehačky (bez ztužovače) a mascarpone, přes noc krásně ztuhlo a na druhý den nebyl problém nakrájet. Všichni byli nadšení!

Sarka P profile image
Sarka P
17.05.2010 18:21
Dělám ho jen s mascarpone (bez šlehačky) a vždy skvělý výsledek. I když je to kalorická bomba. :-)
  profile image
mo.da
14.01.2010 18:31
Opravdu labužnický kousek! Vše se povedlo na výbornou, použila jsem 3 smetany ke šlehání a 2 sáčky ztužovače a výsledek je stejný jako na obrázku. Vřele doporučuji:-)
  profile image
nelinka.x
17.06.2009 14:11
Tenhle dort jsem dělala už minimálně 5×, vždycky se povedl. Důležité je vystihnout tuhost šlehačky, pokud je málo našlehaná, neztuhne, pokud je moc, nedá se to jíst. A pokud přidáte místo 1 lžičky ztužovače celý sáček, výsledek je zaručený. Čokoládu doporučuji minimálně 80 %, i těch 70 % je málo. Mascarpone má jedinou výhodu, a to, že se nešlehá. Chuťově mi víc vyhovuje šlehačková verze, s mascarpone mi to trochu připomíná čokoládový cheesecake se skořicí....
  profile image
katka kharroubi
02.05.2009 21:56
Po precteni vsech prispevku jsem mela trosku strach ze opravdu neztuhne tak jsem krem vylilla na susenkovy zaklad. Cokoladu jsem rozpustila ve smetane a pak uz jen pomalu primichala mascarpone. Kafe jsem davala v praskove podobe a rozustila jsem ho ve smetane. Myslim ze by voda zbytecne krem rozredila. Ztuhnout jsem ho dala pres noc a povedl se.Je to opravu luxusni kousek. Manzel by ho mohl jist kazdy den.
  profile image
Klára M.
18.09.2008 13:08
Zkoušela jsem dělat dort apůl z mascarpone a napůl ze šlehačky a směs se skořicí a kafem (ještě před přidáním čokoládové směsi) se mi srazila, nevím čím to je...
  profile image
danulita
07.02.2008 23:02
Postupovala jsem přesně podle receptu a vše se perfektně povedlo. Před servírováním jsem ho ozdobila malinami do tvaru srdce. A servírovala jsem ho s horkými malinami. Manžel na něj dodnes vzpomíná a stejně tak všichni, co ho ochutnali. Piškoty bych do něj rozhodně necpala, jen by se tím degradoval.
  profile image
danulita
07.02.2008 23:07
Vzpomínám si, že jsem dělala verzi s mascarpone, takže zřejmě lepší než se šlehačkou. A také doporučuji použít KVALITNÍ čokoládu, tak 70%.
  profile image
evikk
04.12.2007 19:19
Opravdu je tekuty,jako nejaka napln,spis bych tam jeste pridala vrstvy piskotu a pak by to bylo super a snad ztuhlo
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/2

Únor 2005

Související články

čokoládový festival

Čokoládový Festival 2016 v Českých Budějovicích

Od pátku 28. října do neděle 30. října 2016 se na Výstavišti uskuteční Čokoládový Festival s výstavou obalů čokolád z celého světa a obrazů malovaných čokoládou, s kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Čokoládový Festival 2016 pořádaný agenturou ChrisFromParis, jehož mediálním partnerem je i časopis Apetit, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.