Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
5,0 (6x)
11. 3. 2025
Mleté maso pod květákovou pokličkou
Apetit
Mleté maso pod květákovou pokličkou
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
5,0 (6x)

Mleté maso pod květákovou pokličkou je skvělou alternativou k tradičnímu pastýřskému koláči nebo pokud vás už smažený květák přestal bavit. Šťavnaté hovězí maso se snoubí s jemnou květákovou kaší, která dodá jídlu lehkost, to vše zapečené v troubě spolu s čedarem. Jednoduchý a zdravý recept plný bílkovin a chutí!


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 631.5 kcal
  • Bílkoviny 35.75 g
  • Sacharidy 21.5 g
  • Tuky 42.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/3

Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno. Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme. Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články

shutterstock_2249923795.jpg

Květák není jen o trojobalu: Naučte se ho správně očistit, dochutit, vařit i smažit a využijte jeho potenciál naplno

Přestože květák patří mezi tradiční českou zeleninu, jeho kulinární potenciál sahá daleko za hranice klasické trojobalové úpravy. Dokáže se sice proměnit ve zlatavě křupavou pochoutku, ale třeba také ve voňavou indickou delikatesu. Aby výsledek na talíři stál opravdu za to, je potřeba vědět, jak květák správně vybrat, očistit, tepelně zpracovat i dochutit. Poradíme, kdy už ho raději nevařit, jak snížit jeho nadýmavost a jaké koření s ním tvoří dokonalý pár.