Na červen připadá tradiční oslava dubnových narozenin britské královny Alžběty II. a také výročí její korunovace. Recept na korunovační kuře vznikl právě pro tuto slavnostní příležitost v roce 1953. Je univerzální – můžete ho podávat v sendvičích, ale také v listovém salátu nebo s dlouhozrnnou rýží či k pečené bramboře.
Porce
Suroviny
Porce
Na salát
Na 1 porci
- Energie 618 kcal
- Bílkoviny 34.25 g
- Sacharidy 50 g
- Tuky 29 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/6

Recept je z vydání:
Apetit 2021/6
Vychutnejte si s červnovým Apetitem, který vychází 20. 5., všechny slasti přicházejícího léta – opojně vonící jahody, svěží saláty, večeře, které si zamilují nejen děti, asijský street food, piknikové dobroty a hlavně možnost konečně si vychutnat jídlo pod širým nebem. Prostřednictvím nového čísla bychom vás rádi pozvali na jubilejní 10. ročník Apetit pikniku. Ano, je to tak, piknik bude! A my už se na vás moc těšíme. Není to ovšem jediné překvapení, které pro vás máme. Tím dalším jsou Dny Apetit, týdenní online festival plný slev pro všechny, pro něž je jídlo vášeň a životní styl. Apetit, napsáno s chutí.