Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
5,0 (7x)
31. 1. 2023
Kořeněná dýňovo-čočková polévka se špenátem
Olive Magazine/Immediate Media
Kořeněná dýňovo-čočková polévka se špenátem
Olive Magazine/Immediate Media


Velmi snadné
> 60 min
5,0 (7x)

Hrnec polévky, ve které stojí lžíce, dovede vyhnat chlad z prokřehlých údů i chmury z hlavy. A kořeněná polévka s dýní a zelené čočky je přesně taková! Zahřeje, pohladí, nasytí...


Nezhasínat obrazovku

Porce

6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 243.17 kcal
  • Bílkoviny 11.17 g
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 6.17 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/2

V únorovém Apetitu, který vychází 13. 1. 2022, jsme uctili tradice masopustními pochoutkami. Své zasloužené chvíle slávy se dočká vepřové sádlo i netradiční kousky vepřového masa jako je jazyk, ossobuco či vepřové uši. Myslíme ovšem i na ty, kteří masu neholdují, na zoubek se totiž podíváme nemasu, chlebovníku (jackfruitu) a seitanu. Potřebujete-li uprostřed zimy trochu rozpálit, vhod vám určitě přijde ochutnávka z pořádně pikantní Chilli kuchařky. Vaši duši pak určitě ukonejší a zahřejí teplé dezerty nebo vydatné polévky. Srdce se vám rozbuší u romantických večeří pro dva, které můžete nejdříve společně uvařit a pak sníst. Nekonečnou lásku můžete vyznat i sladkou tečkou ve velkém stylu – máme pro vás recepty hned na dva legendární dorty, Pavlovu a dort Pupp, nebo ořechové moučníky bez lepku. Pokud je na vás šeď zimy už příliš dlouhá, vyrazte s námi na skok do barevných tropů. Recepty plné exotického ovoce vám zaručeně doslova prozáří den. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2477343307.webp

Dáváte máslo do lednice? Jeden jednoduchý trik zajistí, že bude roztíratelné a čerstvé týdny!

Máslo je nenahraditelným zlatým pokladem každé kuchyně. Bez něho si jen těžko představíme vaření, pečení nebo třeba zdánlivě obyčejnou snídani. Má však jednu nevýhodu – jeho trvanlivost je omezená, navíc nevydrží mimo lednici. Nebo ano? Naštěstí existuje několik osvědčených způsobů, jak jeho čerstvost prodloužit a mít ho po ruce vždy v té nejlepší kondici.