Tenhle rychlý výlet do Asie budete s chutí podnikat zas a znova! Korejské hovězí s paprikami promění vaši domácnost v luxusní asijskou restauraci. Nakupte suroviny, rozpalte pánev a vrhněte se do díla. Recept vás povede krok za krokem...
Suroviny
NA SEZAMOVOU RÝŽI
Na recept
- Energie 3040 kcal
- Bílkoviny 173 g
- Sacharidy 299 g
- Tuky 123 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/1
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2019/1
Vykročte s Apetitem do nového roku s optimismem a nadšením. Jakým směrem zamíří česká i světová gastronomie, předpovídají v lednovém čísle osobnosti české kulinární scény. Než ale přivítáme rok 2019, je třeba rozloučit se s rokem minulým. Pokud se chystáte slavit silvestr v opravdu velkém stylu, nezapomeňte na šampaňské a kaviár. Vše, co jste kdy chtěli vědět o ústřicích a kaviáru, zjistíte v reportáži na s. 76. Navíc vás provedeme světem šumivých vín od metod výroby až po sklenice, v nichž se nejlépe servírují. Pořádný silvestrovský večírek si ale žádá hlavně spoustu dobrého jídla: ať svým hostům připravíte smažené sýrové jednohubky, vydatný, ale přitom lehký salát, neodolatelné špízy nebo chuťovky do ruky, počítejte raději s dvojnásobným množstvím, protože všichni si přijdou přidat. Každodenní režim vám v roce 2019 pomůže od pondělí do pátku nastolit 5 hřejivých večeří, a kdyby na vás padl zimní splín dopřejte si „comfort food“ v podobě zapečených mističek z naší nové rubriky Provinilá potěšení. Apetit, napsáno s chutí.
Komentáře
Dobrý den, dovoluji si reagovat na předešlý příspěvek - myslím, že volba uvádění času jak přípravy, tak samotného vaření, je výborná volba. Za sebe mohu říci, že je tento způsob velmi nápomocný a každý přece může reálně odhadnou dle své zdatnosti, jak dlouho mu vaření bude nejspíše trvat. Takže za mě (a myslím, že nejen), prosím, nechat takto! :-)
Dobrý den, Lucie moc děkujeme za pozitivní zpětnou vazbu. :-) Vycházíme při zadávání receptů z toho, jakým způsobem se udává čas na přípravu v našem mateřském časopisu Apetit, kde jsou čtenáři na tento způsob zvyklí. Jsme moc rádi, že vám to tak také vyhovuje a doufáme, že spolu s vámi i většině ostatních uživatelů našeho webu, ale jsme otevření i jiným názorům. :-)
Za málo:-) Jen mi to nedalo, musela jsem reagovat, protože to "rozdělení" opravdu považuji za velké plus (například když si člověk dělá "přípravu" na večeři dopředu apod...). A jen dodám, že jsem dlouholetou předplatitelkou tištěné verze, mám všechna čísla, všechny kuchařky z "klasické" Edice Apetit, a i přesto využívám často web:-) Takže díky a jen tak dál!
Buďte alespoň trochu reální v těch časech, 20 minut je prostě holý nesmysl, ledaže vám někdo všechno nakrájí, připraví rozpálí pánev atp...
Dobrý den, Leoši,
je pravda, že 20 minut na přípravu vyžaduje opravdu rychlého kuchaře, který umí očistit a nakrájet zeleninu skutečně bleskově. Proto jsou uváděné časy vždy pouze orientační. Občas býváme v tomto směru asi až příliš optimističtí, protože naši foodstylisté, kteří pro nás recepty při focení připravují, jsou zdatní profesionálové a práce jim jde ohromně od ruky. :-)
20 minut není ovšem čas na uvaření celého jídla, nýbrž pouze na přípravu surovin, tedy v případě tohoto receptu oloupání a nastrouhání zázvoru, oloupání a nadrcení česneku (pokud máte lis na česnek je to méně než minuta :-) ), nakrájení paprik a masa, což se podle našeho názoru stihnout dá. Zbylý čas je pak určen k samotnému vaření, které by mělo být velmi rychlé. Takže celkový čas přípravy bude 35 minut (uznáváme, že i takový čas může být pro někoho šibeniční, proto doporučujeme přizpůsobit odhad času podle svých sil).
Tím, že uvádíme zvlášť čas na přípravu (tedy krájení, loupání, onalování, míchání těsta apod.) a zvlášť čas na samotné vaření/smažení/pečení/dušení apod., mohou být naše recepty trochu matoucí, protože nikde nemáme uveden celkový čas. Uvažujeme o změně, ale vzhledem k množství receptů, které na stránce máme, nevíme, zda je to reálné.